Izuzetno tačna analiza električne mreže pomoću EtherCAT modula

Komentari: 0

Klasična automatizacija i merenje potrošnje električne energije su sve više povezani. Integracija modula EL3783 u standardne kontrolne sisteme omogućava preciznu analizu električne mreže za sisteme koji generišu električnu energiju.

Modul omogućava analizu trofaznih naponskih sistema do 690 V na šest kanala, uz istovremenu frekvenciju uzorkovanja do 20 000 uzoraka u sekundi direktno u kontroleru.

Za svaku od tri faze modul EL3783 uzorkuje napone do 400/690 Vrms i struje do 1 ili 5 Arms, koje se prikazuju kao trenutne 16-bitne vrednosti. 6-kanalna merenja se izvode istovremeno prema načelu EtherCAT oversampling sa rezolucijom od 50 us, što je značajno brže od programskog ciklusa upravljačkog programa.

Pomoću funkcionalnosti EtherCAT Distributed Clocks, moguće je izvršiti sinhrono merenje (<1µs) sa drugim EtherCAT uređajima u manjim i većim sistemima. To omogućava, na primer, prepoznavanje grešaka koje se šire preko električne mreže.

Za potrebe proračuna »true RMS« vrednosti i iskoristivosti sistema ili zahtevnijih algoritama, kontroleru su na raspolaganju detaljni podaci, koji na primer omogućuju analizu naponskih i strujnih krivulja. Pored toga, EtherCAT modul EL3783 postiže 650% nominalnog mernog područja (1 A) s automatskim preklapanjem mernog područja, što nudi visoku tačnost s najvećom greškom merenja od svega 0,2% čitavog mernog područja.

U kombinaciji s knjižnicom TF3650 – TwinCAT 3 Power Monitoring – modul EL3783 predstavlja visoko dinamički merni sistem za detaljnu analizu električne mreže, koji je integrisan u standardnu PC upravljačku tehnologiju.

Tako se, na primer, mogu odrediti potrebni zahvati na mreži u slučaju padova napona (LVRT - Low Voltage Ride Through) ili se primenjuje analiza harmonika za praćenje stanja (condition monitoring) bez dodatnih troškova, koje predstavljaju senzori ubrzavanja.

'Oversampling' modul Beckhoff EL3783 za praćenje potrošnje električne energije pruža detaljne informacije o strujnim i naponskim krivuljama za 3-fazne električne mreže do 690 V AC, a istvremeno ispunjava zahteve industrije vetroelektrana.

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

Zbiljska cesta 4

1215 Medvode, Slovenija

Tel.: +386 1 361 30 80

www.beckhoff.si

 

info@beckhoff.si

Četiri komponente, jedan sistem: New Automation Technology.

Pod sloganom “New Automation Technology”, kompanija Beckhoff nudi opremu, koja može raditi samostalno, ili je integrisana u druge sisteme.

Industrijski računari, PC i “klasični” kontroleri, modularni U/I sistemi i pogonska tehnika, pokrivaju brojna područja primene.

Prisutnost kompanije Beckhoff u više od 75 zemalja garantuje dobru podršku.

www.beckhoff.si

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti