IT, prehrambena industrija i medicinski turizam nose veliki potencijal za saradnju sa Kenijom

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Medicinski turizam, prehrambena industrija i IT sektor predstavljaju potencijale za intezivniju privrednu saradnju Srbije i Kenije istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije.

- Afrika predstavlja ogromno tržište i srpske kompanije treba da iskoriste mogućnosti koje nudi ovo tržište, posebno kada se govori o razvoju inovacija i softvera u IT sektoru kao i pametnih rešenja koja imaju primenu u sektoru poljoprivrede - istakao je Dragan Županjevac ambasador R. Srbije u Keniji.

On je dodao da potencijal za saradnju ima i razvoj medicinskog turizma, jer je Srbija u ovoj oblasti konkurentnija u odnosu na druge zemlje, poput Indije i UAE, gde trenutno državljani Kenije koriste medicinske usluge, saopštila je Privredna komora Srbije.

Srđan Popović, savetnik predsednika PKS rekao je da je Privredna komora Srbija kao krovna poslovna organizacija otvorena za podršku kompanijama i privrednicima koji žele da se bliže upoznaju i posluju na tržištu Kenije.

- Firme nam se mogu obratiti za sve neophodne informacije i podršku u vezi sa poslovanjem na ovom tržištu - rekao je Popović i dodao će PKS u narednom periodu intezivirati saradnju kroz razmenu privrednih delegacija, predstavljanje potencijala tržišta Afrike i kreiranje zajedničke platforme za povezivanje kompanija u IT sektoru.

Razmena sa Kenijom u 2020. godini iznosila je 3,4 mil USD, a u prvih 6 meseci 2021. godine razmena je porasla za 0,3 miliona dolara u odnosu na isti period prethodne godine.

Srbija je u Keniju najviše izvozila mašine za zavijanje i pakovanje, dok se iz Kenije najviše uvozio avokado i ruže.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti