ISTRAŽITE RAZNOVRSNOST RS PRO PROIZVODA

Komentari: 0

Da li ste ikada bili suočeni sa misterioznim bukom ili zagrevanjem vašeg stroja, ne znajući uzrok? Bez brige! Uz pomoć RS PRO proizvoda, sve će postati jednostavnije i efikasnije.

Istražite kvalitet RS PRO proizvoda, ekskluzivnog brenda RS Components-a, koji nudi širok asortiman visoko kvalitetnih proizvoda za različite industrije po veoma pristupačnim cenama.

Svi proizvodi prolaze kroz stroge provere i testi ranja u skladu sa međunarodnim standardima, obezbeđujući izuzetnu izdržljivost i pouzdanost.

RS PRO se ponosi prestižnim pečatom odobrenja, koji se dodeljuje samo onim proizvodima koji uspešno prođu sveobuhvatnu evaluaciju.

S više od 65.000 proizvoda koji pokrivaju različite tehnološke oblasti , RS PRO je pametan izbor za kvalitetna rešenja.

SENZORI U INDUSTRIJI: KLJUČNI FAKTORI ZA EFIKASNU AUTOMATIZACIJU

U širokom spektru RS senzora, od opšte namene do RFID i IO-Link modela, pruža se izuzetan izbor efikasnih rešenja za detekciju, merenje, pametnu automatizaciju i precizno praćenje.

U inženjeringu, rešenja senzora koriste se na najinovativnije načine radi poboljšanja efikasnosti i smanjenja troškova rada.

Na primer, RFID senzori nisu samo pomogli stvaranju sistema za beskontaktno plaćanje kad su integrisani u pametne telefone, već su i znatno pojednostavili postupke bezbednosti .

Ovo je postignuto omogućavanjem automatizacije sistema otvaranja vrata i kapija u bezbednim područjima kada se predstavi odgovarajući RFID čip.

Takođe su doprineli revoluciji u logistici, transportu i procesima prekrcaja.

Industrijska rešenja senzora koriste se u situacijama:

• Akcelerometarski senzori se ne koriste samo za automatsko rotiranje ekrana uređaja. Široko se primenjuju i u navigacionim sistemima savremenih vazduhoplovnih uređaja.

• Infracrveni senzori često se ugrađuju u tešku mehanizaciju i elektroopremu, gde aktiviraju bezbedno isključivanje u slučaju opasnih i potencijalno opasnih temperatura. Infracrveni senzori (i termografske kamere) takođe se koriste za preventivno
održavanje.

• Senzori pokreta, kada su povezani sa prekidačima za isključivanje, obavljaju sličnu funkciju detektovanjem potencijalno opasnog kretanja u mehaničkim delovima. To može ukazivati na greške poput istrošenih ležajeva, što bi moglo imati značajne finansijske implikacije ako se ne deaktiviraju brzo.Senzori pokreta široko se koriste i u sistemima komercijalne sigurnosti za detekciju provalnika.

• Temperaturni senzori poput termoparova redovno se koriste u hemijskim postrojenjima. Oni mogu podneti vrlo visoke temperature i idealni su za praćenje malih promena toplote koje ukazuju na hemijske reakcije. Razvijeno polje nanotermometrije omogućilo je merenje temperaturnih razlika između čestica veličine nanometra

• Fotoelektrični senzori koriste se za detekciju čvrsti h objekata jednosmernim svetlosnim barijerama u tovarnim listovima, na primer.

Savremeni pametni senzori neophodni su u industrijskoj automatizaciji i IoT aplikacijama.

U oblasti Industrije 4.0 i Internet stvari (IoT), pametni senzori postaju ključni faktori.

Koristeći IO-Link standard za globalno mreženje senzora, ovi pametni uređaji obavljaju iste merne funkcije kao i obični senzori, ali sa dodatnim mogućnostima kao što su samoidentifikacija, testiranje, validacija i učenje.

Ovi inovativni senzori omogućavaju pružanje stvarnih podataka, uspostavljanje efikasne komunikacije između mašina i autonomno reagovanje radi dijagnostikovanja i ispravljanja problema.

Sve ovo doprinosi unapređenju efikasnosti i performansi automatizovanih sistema.

INTERVJU

Predstavljamo vam intervju između kompanije Primotronic i Miljana Vidovića, stručnjaka za održavanje i rezervne delove u kompaniji NIDEC Electric Motor Serbia d.o.o.

Primotronic: Možete li u dve rečenice predstaviti Vašu kompaniju, osvrnuti se na ključne usluge koje pružate i istaći ono što Vas čini posebnim u Vašoj industriji?

Miljan Vidović: NIDEC NEMS je firma koja se bavi proizvodnjom električnih motora za automobilsku industriju.

Primotronic: Na koji način je proizvod koji ste kupili od Primotronic-a unapredio Vaš proces automatizacije?

Miljan Vidović: Proizvode koje trenutno kupujemo od Primotronica koristi mo kao rezervne delove.

Primotronic: Gde čitaoci mogu da se upoznaju sa Vašom firmom i načinom na koji poslujete?

Miljan Vidović: Više informacija o našoj kompaniji možete pronaći na adresi: https://www.nidec.com/en/corporate/network/group/nidec-electric-motor-serbia/

Želite saznati više o našoj ponudi:
PRIMOTRONIC d.o.o.
+381 (0)21 4758 555
info@primotronic.co.rs
www.primotronic.co.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti