INTELIGENTNIJI NAČIN SKENIRANJA POMOĆU BELE SVETLOSTI

Komentari: 0

Hexagon je globalni lider za podršku industrijskim proizvođačima da postignu najveći nivo proizvodnje i pruže učinak najboljeg kvaliteta.

Akvizicijom AICON-a od strane Hexagon-a 2016. godine, otvoreno je novo poglavlje za inteligentna rešenja za sve vrste zadataka metrologije.

Deljenjem centralne tehničke kompetencije u okviru raznih industrija, nađen je savršen partner za dalje pojačanje i poboljšanje našeg asortimana kako bismo uvek bili u stanju da pružimo proizvodna rešenja sutrašnjice koja menjaju život.

Naš portfolio  AICON-a nudi širok opseg rešenja skeniranja radi dobijanja trodimenzionalne površine.

Skeneri obezbeđuju vrlo pouzdanu tehnologiju koja vrlo kvalitetne informacije merenja pretvara u vrlo precizne višestruke digitalne podatke uz pomoć AICON OptoCat softverske platforme. Princip rada je prilično lak – projektor emituje sekvencu graničnih struktura/šara na površinu koja se meri. 

Zatim kamere visoke rezolucije hvataju projekciju na strukturama/šarama, i te rezultirajuće slike se analiziraju i koriste kako bi se dobile vrlo precizne dimenzionalne informacije o površini.

AICON SmartScan nudi beskontaktnu tehnologiju optičkog skeniranja radi brzog dobijanja podataka. Opremljen verzijom kamere od 5 ili 8 megapiksela, posti že brz i visok nivo detalja.

Kompaktan dizajn i mala težina ovog uređaja omogućavaju mobilnu upotrebu i brzu, laku promenu mernih polja kod raznih tipova primene, kao što su kontrola kvaliteta ili reverzni inženjering.

Ovo rešenje skeniranja pomoću bele svetlosti ima učinak velike preciznosti uz povoljne cene.

Predmeti se mogu digitalizovati u roku od nekoliko sekundi, i odmah stoje na raspolaganju kao vrlo precizni 3D podaci u brojnim standardnim formati ma koji odgovaraju vašim zahtevima.

Izazovni radni uslovi, kao i temperaturne fluktuacije ne predstavljaju više problem, AICON SmartScan još uvek ima visok učinak.

Ključne prednosti ovog uređaja su sledeće:

• Kompaktan dizajn sa malom težinom,

• Kratka radna distanca koja je idealna za uske uslove,

• Razne fiksne konfiguracije koje omogućavaju raznovrstan obim zadataka merenja,

• Tehnologija senzora visoke rezolucije radi maksimalne dokumentacije detalja,

• Mogućnost skeniranja čak sjajnih ili tamnih površina bez prethodne obrade,

• Opcija ručnog sondiranja, i

• Kompatibilnost sa raznim sistemima fotogrametrije.

Konačno, AICON SmartScan je idealan sistem uvođenja u 3D metrologiju za sve radne uslove.

Tel/Mob: +381 63 21 75 64,
info.rs@hexagon.com
HexagonMI.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti