INLINE MEASURING SYSTEMS OPTIMIZOVANO ZA METAL SERVISNE CENTRE

Komentari: 0

• Kupci u metal servisnim centrima sve više traže brzinu, umrežavanje i modularnost

• 100% kontrola proizvodnje kroz potpuno automatizovanu tehnologiju merenja specijalno razvijenu za ovo polje, uključujući skladištenje podataka svih rezultata merenja, dovodi do efikasnog poboljšanja rezultata proizvodnje

Merači firme IMS Messsysteme GmbH za beskontaktno merenje razvijani su dosledno u skladu sa specifičnim zahtevima industrije i važećim standardima od osamdesetih godina prošlog veka.

Merni sistemi proizvođača sa sedištem u Heiligenhaus-u koriste se u industriji proizvodnje i prerade čelika, aluminijuma i nemagnetnih metala, gde god se mora obezbediti pedantno testiranje materijala tokom proizvodnje.

Precizni sistemi su stoga sada postali sastavni deo toplih i hladnih valjaonica širom planete.

Metal servisni centri takođe imaju koristi od ove višedecenijske eksperti ze i inovati vnog portfolija proizvoda inline mernih sistema iz IMS-a koji je posebno optimizovan za ovu industriju.

Glavni prioritet servisnih centara je besprekorni kvalitet krajnjih proizvoda, istovremeno se suočavajući sa sve većim zahtevima kupaca. Iako su dani ručnog merenja zapravo odavno prošli, ova vrsta kontrole kvaliteta još uvek nije potpuno zamrla u praksi, i može imati kritičan efekat na vreme postavke mašina.

Merenja materijala izvršena ručno često su sklona greškama.

Ovo se posebno odnosi na merenje pomoću mernih čeljusti (noniusom), mikrometrima ili mernim trakama. Takođe je vremenski dug proces merenja pomoću različitih mernih uređaja za otkrivanje kvarova na površini i utvrđivanje dimenzionalne preciznosti.

Dalja, ne i zanemarljiva potencijalna opasnost leži u prenosu mernih podataka, koji se takođe često i dalje obavlja ručno, kao i u njegovoj proceni i obradi, koja takođe nije retko sklona grešci.

Oba izvora opasnosti , posebno kada se saberu zajedno, znatno smanjuju profitabilnost proizvodnog procesa.

"Postoji jasan trend ka digitalnim i potpuno automati zovanim sistemima, kao i stoprocentna kontrola kvaliteta", objašnjava Dirk Reimertz, inženjer i menadžer prodaje & proizvodnje u IMS Messsysteme GmbH.

"Proizvodne linije opremljene tehnologijom automatizovanog merenja rade efikasno i ekonomski, i garantuju kupcima krajnjeg proizvoda najveći kvalitet."

Automatizacija relevantnih mernih zadataka u metal servisnim centrima i automatizovano skladištenje podataka svih merenja dovode do efikasnog poboljšanja rezultata proizvodnje.

Trajanje proizvodnje se takođe može efekti vno smanjiti na ovaj način i usaglasiti sa čak i najmanjim ograničenjima tolerancije.

"Naši kupci žele sve veće brzine, umrežavanje i modularnu ekstenzibilnost mernih sistema", kaže Dirk Reimertz, stručnjak iz IMS-a i kontakt osoba za Metal servisne centre.

Sledeći standardni merni sistemi, specijalno prilagođeni za upotrebu u metal servisnim centrima, već pokrivaju najčešće merne zadatke:

• merenje debljine centralne linije

• merenje ravnosti / talasavosti

• detekcija pinhole / rupičavosti

• merenje geometrije odsečene trake / ploče

• merenje širine sečene trake

• širina, rupičavost, detekcija naprslina ivice

• inspekcija kvaliteta površine

Fokus u slučaju opti čkih mernih sistema leži na jedinstvenom sistemu klastera kamera (CCS), koji su zasnovani na brzim, inteligentnim visokotehnološkim kamerama koje se kombinuju u takozvanim klasterima.

U suštini, one se sastoje od dve komponente: sistem kamera i, u zavisnosti od aplikacije, LED ili laserskog izvora svetlosti.

One su toliko blisko povezane da se samo 100 ovih visokotehnoloških kamera koristi za inspekciju trake široke dva metra.

Zahvaljujući njihovom modularnom dizajnu, CCS sistemi se mogu lako prilagoditi bilo kojoj širini trake ili tabli odnosno odsečka.

Radiometrijski i laserski merači debljine zaokružuju opseg proizvoda. Pored toga, moguća su i posebna specifična rešenja kupca.

IMS sistem za kvalitetno upravljanje podacima MEVInet-Q, skladišti sve podatke merenja, kao i podatke o proizvodnji i porudžbini neprekidno tokom procesa merenja, čime omogućava tačno praćenje i potvrdu u bilo kom trenutku.

Za 100% proveru kvaliteta, izveštaji o kvalitetu se mogu generisati automatski i na zahtev, i isporučiti za svaki proizvod.

Međutim, potpuno automatizovana tehnologija merenja ne donosi samo ekonomski efekat, već poboljšava zaštitu životne sredine i očuvanje resursa.

IMS merni sistemi prikazuju i potvrđuju izuzetno precizne rezultate merenja pod najtežim uslovima u toplom i hladnom valjanju, kao i u servisnim centrima iz dana u dan.

To znači da se nedostaci, površinske nepravilnosti , tolerancija i dimenzionalna odstupanja, kao i mnogi drugi faktori koji bi, u najgorem slučaju, kasnije dovodili do odbacivanja materijala, mogu otkriti u ranoj fazi procesa proizvodnje.

I upravo to značajno doprinosi aktivnoj zaštiti klime jer više nije potrebno proizvoditi nove proizvode za zamenu neispravnih, čime se štede neobnovljiva energija i voda.

UNICOM d.o.o.
Cerska 69, Vračar | 11000 Beograd
tel/fax: +381 11 283 5635
283 3936 | 283 6807 | 283 7831
e-mail: info@unicom.rs
web: www.unicom.rs

IMS Messsysteme GmbH
Dieselstraße 55 | 42579 Heiligenhaus | Germany
Phone: +49 2056 975-0 |
Mail: info@ims-gmbh.de
www.ims-gmbh.de

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti