INEA SR - OPC Router – poziv na vebinar radionicu

Komentari: 0

2020. godina polako se bliži kraju. Iz INEE SR javljamo par informacija na temu najnovijih proizvoda za automatizaciju i digitalizaciju proizvodnih okruženja.

OPC Router – poziv na vebinar radionicu

Na temu alata za digitalizaciju OPC Router na rasporedu je poslednja vebinar radionica. Održaće se u četvrtak, 10.12.2020. Tematika vebinara biće Email i Telegram Plug-in koji omogućuje bolji prenos podataka i informacija pomoću OPC Routera. Prijava na vebinar je moguća preko www.opc-router.com/webinar/.

Dve sveže funkcionalnosti OPC Routera

Prva funkcionalnost je povezanost OPC Routera sa Ewon Flexy industrijskim modemom. Funkcionalnost je korisna u slučaju prikupljanja podataka iz udaljenih decentralizovanih lokacija (npr. iz udaljenih mašina, daljinskih toplana, udaljenih jedinica na postrojenjima za prečišćavanje kanalizacije/snabdevanje pitke vode,...).

Sa udaljene lokacije podaci se iz PLC kontrolera prikupljaju preko Flexy rutera, koji podatke (preko 3G/4G, Etherneta ili WiFi prenosa) dalje šalje na centralnu lokaciju, gde za distribuciju između klijenta podataka (ERP, MES, baze podataka,...) brine OPC Router. 

Više o rešenju na ovom linku.

Drugi novitet je kompatibilnost OPC Routera sa Twilio internetskom uslugom, koja nudi slanje klasičnih SMS poruka i obaveštavanje putem WhatsApp aplikacije.

Rukovodioci proizvodnje, održavaoci i ostali mogu biti informisani u pravom trenutku u slučaju neoćekivanih događaja, što omogućava prave odluke u pravo vreme.

Više o rešenju na ovom linku.

FR-E800 – regulator sa bogatim funkcijama po promotivnoj ceni u Starter paketu

U trendu kod INEE SR je takođe najnovija serija frekventnih regulatora FR-E800 koju do 31.3.2021 nudimo u promotivnom Starter paketu.

Više o Starter paketu i cenama na ovom linku.

FR-E800 postoji u tri verzije – kao regulator sa serijskom komunikacijom (FR-E800-4-60), kao verzija sa Ethernet povezanošću preko dva Ethernet porta (FR-E800-EPA/EPB) za protokole CC-Link IE TSN, CC-Link IE Field Basic, EtherNet/IP, PROFINET, MODBUS/TCP i BACnet/IP i kao Safety verzija (FR-E800-SCEPA/SCEPB) sa SIL3 razinom i Safety komunikacionim protokolima. O svim funkcijama regulatora E800 možete pročitati na ovom linku.

FR-E800 je na zalihi i spreman za isporuku. E800 sa svim funkcijama donosi jako konkurentan odnos cene i funkcija. Pitajte nas za cene.

CC-Link IE TSN – novi standard industrijske komunikacije

Mitsubishi Electric je poznat po komunikacionom protokolu CC-Link koji bazira na Ethernet protokolu i koji se u poslednje vreme uglavnom koristio u dve verzije – kao CC-Link IE Field Basic (100Mbps) i kao CC-Link IE Field (1Gbps).

Upotrebom Time Sensitive Network tehnologije CC-Link je dostupan i u CC-Link IE TSN obliku.

Novi komunikacioni protokol nudiće potpuno nove mogućnosti u industrijskoj komunikaciji – mešanje 1 Gbps i 100 Mbps brzina na istom kablu, mešanje komunikacije za klasične, Motion i Safety aplikacije na istom kablu, 64.770 mrežnih stanica, determinističke performanse u realnom vremenu (i u kombinaciji sa TCP/IP komunikacijom) i ostale funkcije.

Pored samog protokola Mitsubishi Electric već nudi hardverske i softverske komponente za CC-Link IE TSN.

INEA SR vam stoji na raspolaganju za više informacija o produktima Mitsubishi Electric, HMS Networks, Kepware i OPC Router i želi vam uspešan završetak poslovne godine.


 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti