Indonezija želi svoje električne automobile,pomoć zatražila od Geely-a

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Indonezija je zatražila od kineskog proizvođača automobila Geely da pomogne u razvoju proizvodnje električnih automobila, rekao je ministar prirodnih resursa i investicija Luhut Pandžaitan.

Geely je ponuđeno da proizvodi automobile u Indoneziji, ali indonežanskog brenda, i da sprovede istraživanje i pristao je, rekao je ministar.

U ponudi je i nabavka indonežanskog nikla za proizvodnju baterija za električna vozila, ali istraživanje mora da sprovede Indonezija, dodao je Pandžaitan.

Geely nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev da komentariše izjavu.

Indonezija pokušava da privuče investicije proizvođača električnih vozila nudeći im pristup bogatim rezervama nikla, ključne sirovine za baterije.

Vijetnamski proizvođač električnih automobila VinFast rekao je u ponedeljak da planira da dugoročno investira oko 1,2 milijarde dolara u Indoneziji, uključujući fabriku koja bi trebalo da počne proizvodnju 2026.

U avgustu su kineski Hozon Nev Energi Automobile i japanski Mitsubishi Motors najavili ulaganja u proizvodnju električnih vozila u najvećoj ekonomiji jugoistočne Azije.

Napori Indonežana da privuku američku Teslu i kinesku BID grupu, dva najveća svetska proizvođača električnih vozila, još nisu urodili plodom, primećuje Rojters.

Izvor. SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti