IMT Fabrika remontni centar iz Dobanovaca prodata je preduzeću Prvi maj iz Čačka

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

IMT Fabrika remontni centar iz Dobanovaca prodata je za 64 miliona dinara (545.000 evra) preduzeću Prvi maj iz Čačka, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Prvi maj je u vlasništvu podgoričkog Auto Čačka (50 odsto) i preduzeća Euroline (50 odsto).

Kako piše Nova ekonomija, Auto Čačak iz Podgorice, kao i istoimeno preduzeće iz Čačka, u vlasništvu su Milenka Kostića, biznismena koji je blizak Srpskoj naprednoj stranci i čije kompanije su česti dobavljači automobila državnim institucijama i javnim preduzećima.

Najznačajniju imovinu IMT Fabrike remontni centar čine magacin, hala servisa od više od hiljadu kvadrata, odeljenje za remont traktorskih motora i trafo stanica. Prodati su i oprema, zalihe i potraživanja.

IMT Fabrika remontni centar je otišla u stečaj 2015. godine sa dugom od 1,6 milijardi dinara.

U rešenju o otvaranju stečajnog postupka navodi se da preduzeće ima potencijalnu imovinu od oko 470 miliona dinara, ali i da zarade nisu isplaćivane od 1997. do jula 2015. godine, a da je 90 odsto obaveza prema dobavljačima u tom momentu bilo starije od tri godine, pa da su bile predmet otpisa.

Preduzeće je specijalizovano za remont IMT traktora i motora, kao i za mašinsku obradu svih tipova motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Preduzeće Prvi maj iz Čačka koje je kupac preduzeća u stečaju, registrovano je za iznajmljivanje i upravljanje nekretninama. Ovo čačansko preduzeće, osnovano 1998. godine, bilo je u stečaju od 2016. do 2019. godine.

U aprilu 2019. godine Hemijska industrija Prvi maj prodata je kompaniji DSD Euroline za 321,1 milion dinara.

U oktobru iste godine, polovinu vlasništva kupuje Auto Čačak Podgorica, a mesec dana kasnije preduzeće menja delatnost iz "proizvodnja ostalih hemijskih proizvoda" u "iznajmljivanje vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanje njima", piše Nova ekonomija.

Izvor: Beta

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti