IB-CADDY D.O.O - SEE ELECTRICAL

Komentari: 0

Sa 30-godišnjim iskustvom, kompanija IB-CADDY d.o.o. pored 3D tehnologija nudi i rešenja na različitim elektro-inženjerskim područjima u segmentu programskih alata (E-CAD) za potrebe računarski podržanog projektovanja u elektrotehnici.

SEE Electrical je vremenom postao jednostavan i snažan program prilagođen za elektrotehničko projektovanje u segmentu:

• Inženjering u energetici (aparatne liste)

• Automatizacija

• Prehrambena industrija

• Inženjering u mašinogradnji

• Industrija nafte i plina

• Izrada elektroormara (2D i 3D)

• Železnički sistemi

• Kućne instalacije (jaka i slaba struja)

• Održavanje

• Drugo

Velika prednost programa je to što postoji u različitim konfiguracijama tj. modulima i nivoima, gde svaki korisnik može odabrati funkcionalnosti koje mu zaista trebaju.

SEE Electrical je na tržištu Balkana prisutan u velikom broju većih preduzeća koja se bave elektro-projektovanjem ili koja ga koriste u održavanju, a i u mnogim manjim projektantskim biroima.

SEE ELECTRICAL CIRCUIT DIAGRAM

Osnovni modul Circuit Diagram je podeljen u tri nivoa, a to su Basic, Standard i Advanced, koji se međusobno razlikuju u funkcionalnostima.

Bitna činjenica je da je program u mogućnosti da postigne jednak krajnji rezultat nezavisno koji nivo programa se koristi, dok je jedina razlika u stepenu automatizacije pojedinih nivoa tj. koliko brzo možemo postići završetak projekta.

Nakon završetka projektovanja postoji mogućnost da se automatski generiše sva propratna dokumentacija, od popisa materijala, šeme vezivanja, šeme delovanja (apartne liste), do popisa PLCa (ulaza/izlaza), popisa provodnika sa dužinama... i to sa jednim klikom.

SEE ELECTRICAL DODATNI MODULI

Uz opšti nivo programa, postoji mogućnost akti viranja dodatnih modula koji mogu raditi i nezavisno od osnovnog modula Circuit Diagram.

Dodatni moduli su tematski prilagođeni sferi projektovanja, npr. Building+ modul nudi potpuno rešenje u segmentu slabe i jake struje elektro instalacija.

Dodatni modul Cabinet Layout ili čak 3D Panel+ nudi mogućnost slaganja komponenata u 3D sa automatskim generisanjem dužine provodnika i kablova.

Svakako bitan je toplotni proračun ormana koji je moguće napraviti u Cabinet Layout Thermal Calculati on.

Više nego koristan modul je Intelligent Drawing Legacy koji pretvara ili konvertuje u logički oblik SEE Electrical-a staru projektnu dokumentaciju izrađenu ručno na papiru ili eksportovanu iz drugih programa u (.dwg/.dxf/. dwb) ekstenziju.

Modul Excel Import/Export omogućava izvoz svih projektnih podataka u Excel program, što omogućava brze promene unutar Excela (čak i sa korišćenjem formula), te onda import promenjenih podatka u SEE Electrical.

Rezultat je brza promena projekta.

Translate modul vam nudi brzo i jednostavno prevođenje projekta u bilo koji strani jezik sa bilo kojim znakovima (ćirilica, grčki, arapski, kineski znakovi…).

Najbitnija funkcionalnost SEE Electrical programa je WEB Catalogue koji nudi bazu tehničkih karakteristika i dodatnih simbola na 11 jezika.

U mogućnosti je prenositi cca. 900 000 podataka te dodatne elektro simbole.

IB-CADDY D.O.O.
DUNAJSKA CESTA 106
SI-1000 LJUBLJANA
tel.: +386 (0)1 566 12 55
e-mail: electrical@ib-caddy.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti