Hyperion najavljuje mobilne stanice za punjenje vodonikom

Komentari: 0
Fotografija od: seebiz.eu

Proizvođač superautomobila na vodonik Hyperion nije zadovoljan stanjem svoje infrastrukture za dovod goriva vodonikom, pa je odlučeno da započne izgradnju sopstvenih mobilnih vodoničnih stanica širom SAD koje mogu da proizvode gorivo na licu mesta.

Prema mišljenju mnogih stručnjaka, vozila na vodonik bi mogla da igraju mnogo veću ulogu u energetskoj tranziciji nego što se očekivalo, posebno zato što trenutno nema ni blizu dovoljno litijuma da bi baterije električnih automobila u potpunosti zamenile današnje automobile na benzin u narednoj deceniji.

Dve godine nakon što je lansirala svoj električni superautomobil KSP-1 sa pogonom na vodonik sa dometom od preko 1.600 km na jednom rezervoaru, kompanija je objavila da ulazi u posao sa gorivom.

Umesto izgradnje tradicionalnih stanica i postavljanja H2 lanaca snabdevanja, Hiperion je odlučio da izgradi mobilne pumpe za gorivo koje se mogu vući i postaviti gde god želite.

Dizajn njihove mobilne benzinske stanice H2 Refueler je zaista poseban, izgleda kao luksuzna jahta, a mobilna stanica može da proizvodi sopstveni vodonik, komprimuje ga i skladišti.

Punionica se može postaviti tamo gde imate pristup slatkoj vodi iz koje se elektrolizom izvlači vodonik, a na krovu se nalazi 5 solarnih panela koji obezbeđuju deo energije potrebne za proces proizvodnje vodonika, ali će vam trebati i priključak u elektroenergetsku mrežu, kako bi se obezbedila stalna proizvodnja vodonika.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti