HP i Rösler potpisuju sporazum o saradnji

Komentari: 0

AM Solutions, brend Rösler Grupe, zadužen za sve aktivnosti proizvodnje aditiva, i Hewlett Packard, najavljuju ugovornu saradnju u razvoju novih mašinskih rešenja za završnu obradu 3D štampanih delova.

Ovom saradnjom ove dve ugledne kompanije žele zajednicki poboljšati automatsku završnu obradu komponenti, štampanih specijalnom tehnologijom Multi Jet Fusion, kako bi je doveli do potpuno novog nivoa pouzdanosti i stabilnosti.

Pored toga, AM Solutions – usluge 3D štampanja proširuju svoje mogućnosti sa HP Jet Fusion 5200 serijom za 3D štampanje.

Na ovogodišnjem Formnext-u, Hewlett-Packard, HP, svetski lider u oblastima 3D štampanja i digitalne proizvodnje, i AM Solutions, brend koji objedinjuje 3D usluge kompanije Rösler, najavili su potpisivanje sporazuma o saradnji.

Kompanije zajedno žele dalje razvijati automatizovanu završnu obradu komponenti štampanih pomocu Multi Jet Fusion tehnologije, te je na taj način dovesti na veći nivo.

HP-ova vodeća Multi Jet Fusion platforma pruža korisnicima mogućnost razvoja novih dizajna, aplikacija i gotovih završnih delova i to sve na jednoj platformi, omogućujući im konkurentsku prednost na tržištu.

HP-ov Jet Fusion 3D portfolio nedavno je proširen sa rešenjem za štampanje iz serije 5200. Radi se o industrijskom 3D sistemu štampanja koji kupcu nudi novi nivo predvidljivosti, efikasnosti i kvaliteta u proizvodnji, i na taj način dovodi 3D štampanje do nivoa masovne proizvodnje.

„HP je za naš veoma važan partner. Ova saradnja omogućava nam da razvijamo naša automatizovana rešenja za završnu obradu na optimalno koordinisan način sa HP-ovom Multi Jet Fusion tehnologijom“, rekao je Stephan Rösler, generalni direktor Rösler Oberflächentechnik GmbH.

AM Solutions - usluge 3D štampanja 

Pored novodogovorene kooperacije, AM Solutions istovremeno proširuje svoju 3D digitalnu proizvodnju sa sopstvenim HP Multi Jet Fusion 5200 Series 3D rešenja za štampanje. Međutim, spektar usluga brenda AM Solutions doseže dalje od samog 3D štampanja.

Usluge počinju samom konstrukcijom komponenti. Tim stručnjaka i najsavremenija oprema osiguravaju da se kreativna sloboda i mogućnosti aditivne proizvodnje iskoriste na najbolji mogući način, i to bez obzira da li se radi o potpunom redizajniranju postojećih komponenti ili postojećih komponenti za aditivnu proizvodnju, izvođenju validacije dizajna ili optimizaciji topologije.

Nakon odrađenog štampanja, sve potrebne prerade i kontrola kvaliteta takođe spadaju u usluge brenda AM Solutions.

Rösler Oberflächentechnik GmbH
Hetmanekgasse 15
A-1230 Wien
www.rosler.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti