HOUGHTON sredstva za hlađenje i podmazivanje pri obradi metala – Korak u budućnost

Komentari: 2

HOUGHTON je vodeći svetski proizvođač i isporučilac fluida koji se koriste u metaloprerađivačkoj industriji, prepoznatljiv po snažnom pionirskom duhu. Sa sedištem u Pensilvaniji (SAD), ovo je danas internacionalna kompanija čiji se razvojni centri, proizvodni pogoni, laboratorije i predstavništva nalaze u 33 zemlje širom sveta. Zapošljava preko 2 000 ljudi, od kojih je 200 naučnih radnika.

HOUGHTON je nedavno proslavio značajan jubilej, 150 godina postojanja.

Suština dugogodišnjeg uspešnog poslovanja definisana je sloganom: “GREAT THINGS HAPPEN WHEN THE RIGHT PEOPLE GET TOGETHER”. Fantastične stvari se događaju kada se sastanu pravi ljudi, jer uspeh je posledica znanja, inovativnosti, iskustva i posvećenosti svih zaposlenih. Zajedničkim snagama nalaze se kreativna rešenja i za najsloženije probleme.

Impresivan portfolio ove kompanije namenjen je za sve vrste mašinskih obrada i materijala i obuhvata više vrsta fluida: 

- emulgujuća i vodorastvorna sredstva,

- čista rezna ulja, 

- sredstva za kaljenje,

- sredstva za kovanje i obradu plastičnom deformacijom,

- sredstva za zaštitu od korozije,

- sredstva za čišćenje i odmašćivanje,

- specijalni hidraulični fluidi i dr. 

HOUGHTON kontinualno ulaže značajna sredstva u opremanje svojih razvojnih laboratorija najsavremenijom opremom za tribološka i druga ispitivanja.Na taj način omogućava timovima stručnjaka razvoj novih tehnoloških platformi i inovativnih fluida.

Pored dinamičnog razvoja mašinske tehnike, danas je u fokusu podizanje svesti o opasnosti hemikalija i težnja da se ograniči ili čak zabrani upotreba pojedinih jedinjenja, a sve pod krovnom zakonskom regulativom REACH.

Zahvaljujući proaktivnom pristupu, HOUGHTON je već danas spreman za budućnost.

Najnovija serija proizvoda, poznata pod komercijalnim imenom HOCUT 4000, zadovoljava i prevazilazi najstrože zahteve zakonske regulative, koja se odnosi na zaštitu zdravlja, bezbednosti korisnika i zaštitu životne sredine.

U pitanju su emulzije ultra dugog radnog veka, koje ne sadrže bor, hlor, formaldehid i sekundarne amine. Razvijene na potpuno drugačijoj tehnološkoj platformi, ove emulzije su izuzetno biostabilne. Odlikuju se izvrsnim svojstvima podmazivanja i namenjene su i za najteže mašinske obrade.

Svaki od proizvoda iz ove serije je dizajniran tako da omogući maksimalan povrat investicija, kroz smanjenu potrošnju fluida, produžen vek alata, povećanu produktivnost, bolji kvalitet obrađenih komada ili smanjenje otpadnih materija.

Triton oil d.o.o.
Timočka 22, Beograd
011 2837 540, 2837 093
www.tritonoil.rs

2 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Dusan Maric
20.07.2017 13:40
Moje mislenje je mnogo dobro zelim pitati dali mogu imati katalog uzorak i ostali reklamni materijal zelim ukoliko nemate u okruzenju R. Makedonije da zastupav vas proizvod unapred zahvalan Pozdrav, Dusan Odgovori
Aleksandra Radosavljević
27.07.2017 11:42
Poštovani Dušane,
Prosledili smo Vaš kontakt kompaniji Triton Oil.
Lep pozdrav za Makedoniju!

Ostavi komentar

Klijenti