HEDONE DANAS - POUZDAN PARTNER SA VIŠEGODIŠNJIM ISKUSTVOM I KVALITETOM

Komentari: 0

Glavni fokus kompanije Hedone d.o.o. je proizvodnja i distribucija rešetki i poklopaca za šahtove, a ukupna paleta proizvoda broji se u više stotina modela.

Redovna proizvodnja okruglih i kvadratnih poklopaca od livenog gvožđa se kreće od promera Φ300 do Φ800mm, odnosno dimenzija od 300x300mm do 1200x1200mm, a nosivost je pokrivena skalom od A15-F900, zavisno o potrebama kupca ili projekta.

Uz poklopce, Hedone u svojoj redovnoj proizvodnji ima i rešetke nosivosti od C250 do F900, polimer betonske kanalice svih tipova i veličina, plastičnu gamu kanalica od A15 do F900 ali i druge srodne proizvode kao što su: betonski rasteretni prstenovi, polimerbetonski prstenovi, telekomunikacijski DTK betonski bunari, kao i razni pribor za sanaciju poklopaca: ključevi za otvaranje poklopaca (poklopci), gumene zaptivke za poklopce.

Osim proizvodnog dela, društvo Hedone može Vam pomoći i informacijama potrebnim za sanaciju poklopaca, zamene i ugradnje novih rešenja, kao i opšti m uslugama savetovanja oko proizvodnog asortimana, a po zahtevu kupca moguć je i izlazak na teren.

Zahvaljujemo svim svojim poslovnim partnerima na dosadašnjoj saradnji koja je temelj rasta i razvoja i naše kompanije.

Posebna zahvalnost Časopisu Industrija što nas prati.

Svesni smo da je pouzdanost i sigurnost u kvalitetu, garancija dugogodišnjeg zdravog partnerstva koje je preko potrebno za održiv i realan rast, pogotovo u nestabilnom periodu koji je, nadamo se, iza nas.

Konstantno ulažemo u proizvodnju novih modela, koji zadovoljavaju najviše standarde i želje kupaca. Odlikuje nas vrhunski kvalitet, izuzetan dizajn i odlične karakteristike proizvoda.

ZANIMLJIVOST o kojoj možda niste razmišljali

"U vremenu kada je većina populacije ove okrugle planete (ok, znamo, Zemlja je elipsoid) bila fokusirana na onaj znatno manji ali zaista okrugli fudbalski objekat u Qatar-u, fudbalsku loptu, donosimo Vam kratku crticu i zanimljivost vezanu za kanalske poklopce."

Zašto je većina poklopaca šahtova okrugla?

Oblik šahtova izazvao je iznenađujuću količinu nagađanja, a to pitanje postalo je poznato širom sveta 1990-ih kada ga je Microsoft počeo postavljati tokom razgovora za posao.

Vrlo brzo zaključili su da zapravo ne postoji jedan, sveobuhvatni odgovor na to pitanje, što je razlog zašto su u Microsoft u počeli postavljati pitanje drugačije, a to je pružalo mogućnost da ispitanik kaže svoj kreativan odgovor.

Jedan od odgovora, a koji se dosta pojavljuje u internet pretragama jeste da okrugli poklopac šahta, za razliku od četvrtastog, neće pasti kroz svoj otvor ako se okrene upravo na šaht.

Nasuprot tome, kvadratni poklopac mogao bi potencijalno pasti kroz svoj otvor ako se okrene dijagonalno.

Drugi praktični razlozi takođe objašnjavaju zašto su poklopci šahtova okrugli.

Na primer, nakon što se okrugli poklopac ukloni, može se lako transportovati jednostavnim kotrljanjem po tlu. Ili, jednako praktično, okrugli poklopac šahta je lakši, jeftiniji i efikasniji za proizvodnju jer je njegova površina manja od kvadratnog poklopca uporedive širine.

Oblik mnogih materijalnih predmeta određen je mnoštvom faktora, uključujući ljudsku percepciju i psihologiju, proizvodne procese, materijalnu ekonomiju i funkcionalnost. Jedan od odgovora mogao bi biti i da su šahtovi u osnovi rupe koje je napravio
čovek (manholes), i oni su obično napravljeni od roti rajućih alata koji teže stvaranju kružnih oblika.

Dakle, kružni oblik (poklopac) koji prekriva šaht najbolje bi odgovarao u smislu funkcionalnosti.

Sve drugo bilo bi komplikovanije i manje ekonomično.

Zanimljivo je da je većina šahtova okrugla i kako bi izdržali pritisak Zemlje.

Podsetimo se, trougao ima tri ugla koji nose teret, kvadrat ima četiri, šestougao šest, osmougao osam uglova itd.

Nasuprot tome, krug se može posmatrati kao da ima 360 uglova. Lako je zaključiti onda da je krug daleko najčvršći geometrijski oblik u prirodi. Ipak, neki su kvadratni ili pravougli kako bi mašinama olakšali pristup komunalnim uređajima ispod.

Oblik i dimenzije poklopaca šahtova projektovani su na temelju iznenađujuće fascinantnih tehničkih razloga: geometrije, funkcionalnosti , sigurnosti i ekonomičnosti.

www.hedone.hr

 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti