HEDONE D.O.O. - LIDER U PROIZVODNJI I TRGOVINI VODOVODNOG I KANALIZACIJSKOG PROGRAMA

Komentari: 0

U živopisnim urbanim pejzažima koji određuju naše gradove, postoji mreža skrivenih čuda upravo ispod naših nogu.

Neprimećeni od strane mnogih, poklopci šahtova igraju ključnu ulogu u pružanju pristupa složenoj mreži komunalnih sistema koji održavaju naše gradove u pokretu.

Međutim, izvan njihove uslužne funkcije, poklopci šahtova imaju priču koja povezuje umetnost, inženjering i istoriju.

Zato slobodno možemo reći da su poklopci šahtova više od funkcionalne nužnosti; oni su pripovedači priča, umetnici i tihi svedoci rasta i transformacije naših gradova.

Hedone d.o.o., iako sam naziv to na prvu ne otkriva i većina ne bi možda pomislila, ali HEDONE je jedan od etabliranih proizvođača širokog asortimana komunalne opreme na ovim prostorima, i to već preko 15 godina, a upravo najveći deo odnosi se na proizvodnju i prodaju kanalizacijskih poklopaca.

Ukupna paleta proizvoda broji se u više stotina modela.

Uz poklopce, Hedone u svojoj redovnoj proizvodnji ima i rešetke nosivosti od C250 do F900, polimer betonske kanalice svih tipova i veličina, ali i druge srodne proizvode kao što su: betonski rasteretni prstenovi, polimerbetonski prstenovi, telekomunikacijski

DTK betonski bunari, te razni pribor za sanaciju poklopaca: ključevi za otvara- nje poklopaca (poklopci), gumene zaprivke za poklopce.

Paleta proizvoda nudi sve klase nosivosti od A15 do F900 i dimenzije od DN 50 do DN 800mm, kao i kvadratnih od 300x300mm do impozantnih poklopaca za pokrivanje velikih površina čak do 10.000x10.000mm.

Osim proizvodnog dela, društvo Hedone može Vam pomoći i informacijama potrebnim za sanaciju poklopaca, zamene i ugradnje novih rešenja, kao i opštim uslugama savetovanja oko proizvodnog asortimana, a po zahtevu kupca moguć je i izlazak na teren.

Proizvodnja poseduje sertifikate ISO 9001:2008 sertifikat sistema kvaliteta i TS 1478 EN124 sertifikat, a kontinuirani sistem kvaliteta je praćen i ispitan od strane VIK-HR.

8 CRTICA IZ ISTORIJE KANALSKIH POKLOPACA (ZA KOJE MOŽDA NISTE ČULI ILI ZNALI)

• Prve verzije kanalskih poklopaca nastale su u Rimskom Carstvu, gde su bile poznate kao "cloacinae."

• Srednjovekovni Pariz koristio je drvene poklopce kako bi zaštitio svoje brojne kanale i sprečio pristup nepoželjnim posetiocima.

• Tokom industrijske revolucije, porast urbanizacije zahtevao je jače i trajnije materijale, te su se počeli koristiti čelični poklopci.

• Prvi poklopci od livenog gvožđa pojavili su se u Londonu sredinom 19. veka, prateći razvoj gradskih vodovodnih sistema.

• Kanalski poklopci postali su važna ploča za oglašavanje s početkom 20. veka, s raznim graviranim logotipima komunalnih firmi.

• Tokom Prvog svetskog rata, aluminijumski poklopci postali su popularni zbog svoje lagane težine i činjenice da nisu bili atraktivni za reciklažu u ratne svrhe.

• U drugoj polovini 20. veka, mnogi gradovi počeli su koristiti inovativne materijale poput stakloplastike radi smanjenja težine i otpornosti na koroziju.

• Tokijski poklopci postali su prava umetnička dela s prikazima lokalnih znamenitosti i tradicija, postavši turistička atrakcija.

HEDONE d. o. o.

Telefon: +385 1 4557 122
hedone@hedone.hr
www.hedone.hr

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti