Fond za razvoj neće naplaćivati rate do kraja septembra - Doneta odluka o moratorijumu otplate kredita

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Fond za razvoj Republike Srbije je doneo odluku o mirovanju obaveza (moratorijumu), saopšteno je danas. Kako se navodi na sajtu Fonda, svim korisnicima kredita Fonda koji su u redovnoj otplati odobreno je mirovanje dospelih obaveza do 30. septembra.

- Obaveštavaju se svi korisnici kredita koji su u redovnoj otplati i kojima anuiteti dospevaju u 2020. godini, a koji ne žele da koriste mirovanje dospelih obaveza, da izjavu o redovnom obračunu anuiteta moraju da dostave na mejl: moratorijum@fondzarazvoj.rs, najkasnije do 15. aprila 2020. godine - navodi se na sajtu Fonda.

Korisnicima kredita kojima u periodu mirovanja (do 30. septembra 2020. godine) dospeva poslednji anuitet, a kredit je obezbeđen garancijom banke, dospeće poslednjeg anuiteta pomera se na 31. decembar 2020. godine, ukoliko korisnici kredita obezbede produženje roka važenja garancije do 31. januara 2021. godine.

Nova garancija ili aneks postojeće garancije sa navedenim novim dospećem mora biti dostavljena Fondu najkasnije 15 dana pre datuma dospeća garancije. U suprotnom, u slučaju neplaćanja obaveza, Fond će o dospeću, aktivirati postojeću garanciju.

 

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti