FARO Focus Premium - 3D skener povezan sa cloud-om

Komentari: 0

Kao jedan od vodećih proizvođača 3D skenera, FARO stalno poboljšava svoje uređaje za skeniranje velikog dometa.

Najsavremenija serija FARO 3D skenera Focus Premium nudi čak tri skenera sa dometom do 70, 150 i 350 m.

Pored udaljenosti, skeneri se ističu i preciznošću od 1 mm na udaljenosti od 25 m i maksimalnom brzinom skeniranja od 2.000.000 tačaka u sekundi.

Zahvaljujući napretku u elektronici, brzina skeniranja je dvostruko veća od prethodne serije i omogućava snimanje 360° skeniranja u roku od jednog minuta.

Pored impresivnih tehničkih podataka FARO Focus Premium skenera, samo oni nude dodatne prednosti u vidu upravljanja sa FARO Stream mobilnom aplikacijom i direktnog povezivanja sa FARO Sphere cloud rešenjem.

Upotreba

FARO Focus Premium skeneri su dizajnirani za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. Omogućavaju lako nošenje i rukovanje, dodatno olakšano dodatnim gumenim ivicama.

Zamenljiva baterija kapaciteta 4,5 sata obezbeđuje skeniranje u oblasti gde nema drugih izvora napajanja u blizini.

Sa potpuno zatvorenim kućištem, FARO Focus Premium skeneri su sertifikovani prema industrijskom standardu IP54 stepena zaštite.

Prkose prodoru prljavštine, prašine, vlage i kapi vode, kao i drugih spoljašnjih elemenata.

Zbog svojih svojstava omogućavaju brzo i precizno skeniranje proizvoda, gradilišta, industrijskih postrojenja, proizvodnih i nabavnih objekata, fasada, složenih objekata, saobraćajnih nezgoda i mesta zločina.

Produžena radna temperatura okruženja (od -20 °C do 55 °C) obezbeđuje skeniranje čak i u ekstremnim uslovima. Svi FARO Focus Premium tipovi nude mogućnost skeniranja čak i na jakom suncu.

Prednost FARO Focus Premium skenera je i velika mogućnost izbora parametara skeniranja. Pored 6. prethodno podešenih profila skeniranja, parametri kvaliteta i rezolucije mogu se potpuno nezavisno podesiti.

Ovo nam daje potpunu kontrolu nad odnosom kvaliteta i trajanja skeniranja.

Sva podešavanja ili rad skenera mogu se kontrolisati preko integrisanog ekrana osetljivog na dodir, preko Wi-Fi koji se samostalno generiše, preko računara ili pomoću mobilne aplikacije FARO Stream.

FARO Stream je dostupan na Android i Apple uređajima.

FARO Stream i FARO Sphere – budućnost rada u cloud tački

Kombinacija FARO Stream mobilne aplikacije i FARO Sphere cloud rešenja je idealno rešenje za deljenje, rad i, pre svega, saradnju na cloud tačkama tokom celog životnog veka projekta.

Pored upravljanja skenerom, mobilna aplikacija FARO Stream nam omogućava da pratimo skeniranje u realnom vremenu. Nakon svakog završenog skeniranja, aplikacija unapred registruje ili poravnava skeniranja.

To znači da već na lokaciji skeniranja sa sigurnošću znamo da smo uspešno skenirali sve što smo želeli, a istovremeno smo obezbedili brzu i pre svega uspešnu konačnu registraciju cloud tačaka.

Pored toga, FARO Stream brine o prenosu podataka u FARO Sphere cloud rešenje u realnom vremenu.

FARO Sphere je cloud rešenje specijalno razvijeno za rad sa cloud tačkama kreiranim 3D skeniranjem.

Predstavlja lokaciju za skladištenje naših podataka, gde svi akteri projekta mogu da vide rezultate odmah nakon kreiranja skeniranja ili da počnu da ih obrađuju.

FARO Sphere omogućava višesmernu komunikaciju i istovremeni rad na prikupljanju podataka, registraciji u cloud-u tačaka, kreiranju BIM ili CAD modela, mašinskih planova i drugih projektnih aktivnosti.

Svi kreirani dokumenti se mogu sačuvati nazad u FARO Sphere i on nam služi kao jedinstven izvor istine i osigurava da svi akteri projekta od glavnog projektanta, podizvođača i naručioca uvijek imaju uvid u trenutni status projekta.

FARO Spher-u se pristupa preko veb pretraživača i stoga je dostupan preko svih uređaja povezanih na internet.

Pored pregledača cloud tačaka i CAD modela projekta, u pretraživaču su omogućeni i alati za merenje rastojanja i površina.

Za veću transparentnost projekta možemo koristiti sistem oznaka i povezanih filtera.
Više detalja možete pronaći na www.ib-caddy.com
Za dodatne informacije u vezi sa skeniranjem i opremom, dostupni smo u IB-CADDY d.o.o. na 01 566 12 55 ili na info@ib-caddy.com.

Izvori i slike: FARO, https://www.faro.com/en/Products/Hardware/Focus-Laser-Scanners

 

O Autoru

TOMAŽ PODKORITNIK, IB-CADDY D.O.O.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti