FANUC ISPORUČUJE SVOG MILIONITOG ROBOTA

Komentari: 0

Korporacija FANUC je nedavno proslavila značajnu prekretnicu u industriji automatizacije proizvodnjom svog milionitog industrijskog robota.

Kompanija koja snabdeva kupce širom sveta svojim CNC sistemima, robotima i alatnim mašinama, pionir je u fabričkoj automatizaciji i postavila je svog prvog robota u sopstvenu proizvodnu liniju još 1974.

Danas hiljade robota grade nove robote u fabrikama kompanije u Japanu.

"Potražnja za našim robotima je trenutno na vrhuncu svih vremena", kaže Marco Ghirardello, predsednik i izvršni direktor FANUC Europe.

Dok su se industrijski roboti tradicionalno koristili uglavnom u automobilskoj i elektronskoj industriji, oni su sada postali rasprostranjeni u mnogim drugim industrijama i poslovima, uključujuć i hranu i farmaceutske proizvode, pa čak i rukotvorine.

Sve već i nedostatak radne snage i sve veća lakoća korišćenja, neki su od razloga širenja robotike u nove segmente.

FANUC nudi preko 200 modela robota koji obavljaju različite zadatke u proizvodnji, kao što su zavarivanje, farbanje, montaža i pakovanje.

Kolaborativni roboti (Cobots) postaju sve popularniji jer mogu da rade zajedno sa zaposlenima bez spoljnih zaštitnih ograda.

Međutim, tradicionalni proizvodni roboti i dalje dominiraju u industriji, a njihova upotreba, kao što je u automobilskoj industriji, ubrzava prelazak na elektromobilnost.

"Aplikacije za robote se šire, a očekuje se da će potražnja nastaviti značajno da raste u budućnosti . Da bi podržao potrebe naših kupaca za automatizacijom, FANUC će nastojati da dalje poboljšava kvalitet, performanse i mogućnosti snabdevanja", kaže predsednik i izvršni direktor FANUC-a za Evropu Ghirardello.

Godine 1977. FANUC je razvio i započeo proizvodnju cilindričnog koordinatnog robota "FANUC ROBOT MODEL 1".

Od tada je evoluirao u "FANUC ROBOT S-MODEL 420", koji se koristi o u mnogim linijama za sklapanje karoserije automobila, i na "FANUC Robot R-2000iA" koji je razvijen 2000. godine sa značajno poboljšanom pouzdanošću, performansama kretanja i performansama troškova.

Tokom ovog perioda, ekspanzija automati zacije u širokom spektru aplikacija dovela je do razvoja različitih serija modela, kao što su mala i srednja serija ARC Mate za elektrolučno zavarivanje, mala LR Mate serija koja se može montirati direktno na alatne mašine za održavanje mašina, serije M-710i, serije M-410i i serije M-900i za rukovanje materijalom.

Štaviše, FANUC je proširio liniju tako što je razvijao modele koji će zadovoljiti zahteve naših kupaca, uključujući seriju M-2000iA, najvećeg robota za teret na svetu, i SCARA i Delta robote za montažu i brzo sakupljanje.

U 2017, 40 godina od kada je prvi FANUC robot isporučen, kumulativni broj proizvedenih industrijskih robota iznosio je 500.000 jedinica.

Poslednjih godina, da bi ostao ispred sve veće potražnje za automatizacijom, FANUC je svojoj liniji dodao kolaborativne robote serije CR i CRX.

O FANUC-u:

Korporacija FANUC je jedan od svetskih lidera u fabričkoj automatizaciji za CNC upravljačke sisteme, robote i proizvodne mašine (ROBODRILL, ROBOCUT i ROBOSHOT).

Od 1956. godine, FANUC je pionir u razvoju numerički kontrolisanih mašina u industriji automatizacije.

Sa više od 260 FANUC lokacija širom sveta i više od 8.000 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu u prodaji, tehničkoj podršci, istraživanju i razvoju, logistici i korisničkoj službi.

FANUC Serbia d.o.o.
Karađorđeva 166
22300 Stara Pazova, Srbija
Telefon: +381 222150324
Email: info@fanuc.rs
Web: www.fanuc.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti