FANUC ADRIA dani otvorenih vrata uspešno zaključeni

Komentari: 0

Krajem novembra ove godine već drugi put zaredom pripremili smo događaj na kojem smo predstavili naše vrhunske i najnovije FANUC proizvode. Kao stručnjaci za industrijsku automatizaciju želeli smo dodatno da se približimo postojećim i potencijalnim partnerima i ponosni smo da nam je uspelo.

Sa namerom da je pametno investirati u proizvod koji na duži rok donosi veće efekte, posetiocima smo ponudili zanimljive prezentacije i stručna predavanja.

Raduje nas da su na događaju učestvovali i profesori i učenici škola elektrotehničkog i računarskog smera. Tako smo motivisali mladi kadar koji dolazi da svoje školovanje usmeri na rad programera i robotskih inženjera, što u budućnosti predstavlja veliki trend.

Svesni smo da privreda u Sloveniji i Evropi još uvek polako raste, a misao da ovakvim događajima možemo da utičemo na veću produktivnost rada i veću zaposlenost, bila nam je motiv da realizujemo ovaj događaj.

Prvog dana predstavili smo paletu naših trenutno najperspektivnijih trendova u robotici - bezbedne i za programiranje jednostavne robote serije CR, od kojih najveću nosivnost ima CR - 35iA do 35 kg.

Pored zelenog, predstavili smo i žuti, i to novi model SCARA robota serije SR i njegovog prethodnika, a oba su svojom brzinom i sposobnošću ponavljanja ponudila odličan uvid u produktivnost pri operacijama sakupljanja, postavljanja i sastavljanja.

Zanimljivim predavanjem, koje je održao gospodin Andrej Zidar, privukli smo pažnju više od 80 učesnika.

Drugog dana imali smo veoma stručno usmeren program. Savršenu i u potpunosti električnu mašinu za ubrizgavanje plastike FANUC ROBOSHOT predstavili smo ciljnim kupcima, ali i postojećim partnerima u svrhu boljeg upravljanja mašinom.

Cenjeni saradnik iz nemačke podružnice FANUC, inženjer tehničke podrške koji se brine za procese, aplikacije, obučavanje, testiranje alata itd. i koji obučava i zaposlene i partnere za efikasno upravljanje mašinama, g. Engin Tinas, profesionalno je prikazao ključne odlike mašine koja koristi najnoviju tehnologiju vrhunske preciznosti.

U saradnji sa Razvojnim centrom za proizvodnju alata Slovenije TECOS g. Boštjan Šmuc je kao rukovodilac proizvodnje radionice i laboratorije za testiranje koji pokriva razvojne aktivnosti u oblasti zahtevnih tehnologija 2k i mikro ubrizgavanja, MIM i LRS tehnologije i savetovanja pri razvoju alata, proizvoda i tehnologija ubrizgavanja polimernih proizvoda prikazao i zanimljivo predavanje sa naslovom Protokol testiranja alata.

Nakon pauze za ručak, desna ruka FANUC ADRIA, g. Franc Žaberl odlično je predstavio upotrebu robota na mašinama za ubrizgavanje plastike, a posebno je podvukao komunikaciju između robota i ROBOSHOT mašine preko internog protokola FANUC IO link.

Time smo zatvorili dane otvorenih vrata, a novim idejama iznenadićemo svoje partnere i u nastupajućoj 2019. godini. Zahvaljujemo se svim posetiocima i pozivamo ih na naše buduće događaje i aktivnosti o kojima ćemo ih pravovremeno obavestiti.

FANUC Adria
Ipavčeva 21, Celje, Slovenija
info@fanuc.si
www.fanuc.si



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti