Evropska platforma za povezivanje kompanija i industrijskih klastera

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Evropska platforma za saradnju klastera (The European Cluster Collaboration Platform - ECCP), koja se realizuje kroz EU program za konkurentnost MSP - KOZME, pokrenula je novi PORTAL kako bi odgovorila na izazove koje predstavlja COVID 19.

Portal je namenjen povezivanju kompanija i industrijskih klastera širom Evrope kako bi se omogućila brza i direktna razmena informacija i odgovorilo na potražnju i zahteve u novonastaloj situaciji.

„U Evropskoj uniji klasteri i sa svojim članovima, a posebno malim i srednjim preduzećima imaju značajnu ulogu u upravljanju zdravstvenom krizom i smatraju se ključnim akterima u rešavanju problema. Kompanije i klasteri iz Srbije ravnopravno sa klasterima iz EU mogu da budu članovi Evropske platforme za saradnju klastera, a 23 klastera iz Srbije u prethodnom periodu su uspešno učestvovali u realizaciji brojnih projekata u svim sektorima industrije“, ističe Jovana Stanojević, rukovodilac Centra za EU integracije PKS.

Više od 1100 ponuda već je dostavljeno putem klastera za proizvodnju medicinskih proizvoda. Članovi platforme mogu i kroz forum da razmenjuju iskustva, savete i informacije. 

 

Izvor: PKS

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti