ENGEL proširio svoj tehnički centar sa jednom od najvećih mašina za brizganje

Komentari: 0
Fotografija od: ENGEL duo 5500 combi M – high performance for a wide range of applications

ENGEL AUSTRIA GmbH proširio je svoj tehnički centar u St. Valentinu, Austrija, sa jednom od najvećih mašina za brizganje: duo 5500 combi M.

Sa silom stezanja od 55.000 kN, dužine 32 metra, širine 13 metara, visine 6,8 metara i težine 545 tona, ovo je najveća mašina nekog tehničkog centra u svetu.

ENGEL ima za cilj da koristi ovu mašinu da omogući tehnologije i komponente u potpuno novim dimenzijama u saradnji sa svojim klijentima i partnerima. 

Ova najsavremenija mašina je razvijena da zadovolji zahteve automobilske industrije i tehničkog brizganja i sada je dostupna za probne testove kupaca.

Megatrendovi u proizvodnji automobila

Automobilska industrija sve više koristi veće plastične delove kako bi smanjila težinu vozila, poboljšala efikasnost goriva i smanjila troškove proizvodnje. Plastika nudi fleksibilnost dizajna, povećava otpornost na koroziju i doprinosi dugovečnosti i bezbednosti vozila. Oni takođe omogućavaju integraciju funkcionalnih elemenata i smanjuju broj potrebnih pojedinačnih delova.

ENGEL-ov novi pogon podržava ovaj trend omogućavajući proizvodnju većih plastičnih komponenti. Nove mogućnosti brizganja za automobilsku industriju i tehničko oblikovanje.

Do sada su se veliki plastični delovi često proizvodili korišćenjem različitih procesa osim brizganja, koji imaju značajna ograničenja.

Sa dostupnošću mašine za brizganje kao što je duo 5500 combi M u tehničkom centru, sada su dostupne široke mogućnosti za razvoj delova i tehnologije i uzorkovanje.

Ova ponuda jača ulogu ENGEL-a kao pokretača novih tehnologija, omogućavajući kupcima i partnerima da aktivno prate razvoj u novim dimenzijama i proširuju mogućnosti brizganja.

Sama veličina mašine je impresivna, kao i širok spektar kombinacija materijala i tehnologija koje podržava.

Više informacija o mašini duo 5500 combi M možete pogledati OVDE.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti