EESTech Challenge-Internacionalni hakaton EESTEC udruženja studenata

Komentari: 0

Od Eestec komiteta u Madridu do Baku-a, studenti elektrotehnike se već sedam godina takmiče i oni najbolji predstavljaju svoje univerzitete u finalnoj rundi, sve u sklopu jednog velikog izazova - EESTech Challenge.

No, po čemu je ovaj 24-časovni i tematski hakaton tako voljeni izazov koji naši studenti iščekuju?

EESTEC LC Novi Sad ima priliku da 27. aprila 2024. godine po peti put organizuje lokalnu rundu ovog neverovatnog događaja.

Prva finalna runda EESTech Challenge - a 2017. godine održana je u Cirihu, a ove godine održava se bliže nama, u Sarajevu, gde će doputovati ukupno 18 timova iz 12 država, među kojima se nalaze i naše kolege iz EESTEC LC Niš.

Na ovaj način EESTEC spaja studente širom Evrope i dalje, pružajući nova poznanstva među budućim ekspertnim programerima.

Zato, pratite nas putem instagram profila @eestech.challenge.ns jer se prijave uskoro otvaraju!

Više informacija o drugim komitetima koji učestvju možete pronaći na instagram profilu @eestech.challenge.

Svake godine EESTech Challenge je obeležen drugačijom temom u svetu nauke, a ove godine tema je AI Applications.

Primena veštačke inteligencije (AI) obuhvata različite oblasti i sektore u kojima se ova tehnologija koristi radi rešavanja problema, poboljšanja efikasnosti ili donošenja odluka.

Učesnici će se posvetiti osnovnim elementima generativne veštačke inteligencije, fokusirajući se na ključne modele veštačke inteligencije koji pokreću inovacije u ovoj oblasti.

Uz iskusne mentore, od učesnika se očekuje da pre svega iznenade sebe, i podginu svoje znanje na novi nivo.

Izazovu nije kraj, jer samom hakatonu prethodi i akademski deo koji se sastoji i iz predavanja i panel diskusije.

Svi zainteresovani imaće priliku da prisustvuju predavanjima i panel diskusiji, a ove godine vrednim učesnicima takmičenja pružamo priliku da pre samog hakatona učestvuju i na radionicama i dodatno se spreme za ovogodišnju temu.

Učesnici se takmiče u timovima od troje, ali se mogu prijaviti individualno ili u paru, nakon čega će naknadno biti raspoređeni.

Prilikom prijave potrebno je dostaviti CV i motivaciono pismo, na osnovu čega se vrši selekcija takmičara. Na takmičenju očekujemo motivisane učesnike spremne na timski rad i željom da pre svih ostalih, najpre izazovu sebe i svoje programerske veštine. Najuspešniji tim očekuje vredna nagrada i putovanje u Sarajevo na finalnu rundu.

Dakle, EESTech Challenge je jedan akademski i ozbiljan programerski izazov koji pruža studentima prostor za rast svojih veština kroz radionice, znanja kroz predavanja i diskusije slušajući eksperte u ovom polju, ali i nova iskustva i vredna poznanstva važna za lični i profesionalni razvoj.

Organizator lokalne runde u Novom Sadu, EESTEC LC Novi Sad, je osnovan 2001. godine na Kongresu u Londonu i ovaj ogranak čine volonteri – studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu sa odseka za elektrotehniku i računarstvo, energetiku, elektroniku i telekomunikacije, mehatroniku, biomedicinski inženjering, softversko inženjerstvo i grafički dizajn.

Naše udruženje svoje ciljeve sprovodi kroz organizovanje brojnih projekata kojima promoviše studentski aktivizam, stručno, ali i lično i profesionalno usavršavanje.

Volonterskim radom unutar udruženja studenti dobijaju mogućnost sticanja veština koje su od velikog značaja za njihove buduće karijere, kao i mogućnost da putuju i na taj način upoznaju kolege različitih kultura i običaja.

Mi uspešno delujemo već 21 godinu i to uz podršku od strane Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Univerziteta u Novom Sadu, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kao i vodećih kompanija iz struke koje uviđaju značaj naših aktivnosti.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti