EcoStruxure™ Facility Expert – od pametnih usluga do izvrsnosti u upravljanju

Komentari: 0

EcoStruxure™ Facility Expert – od pametnih usluga do izvrsnosti u upravljanju

EcoStruxure™ Facility Expert je softver zasnovan na cloud rešenju koji vrši optimizaciju utroška energenata, nadzor nad opremom i održavanjem.

Upravljanje objektima ili pogonima dodirom prsta

EcoStruxure™ Facility Expert moćno je softversko rešenje osmišljeno kako bi se pojednostavilo poslovanje, učinilo ga efikasnijim i ekonomičnijim, te povećalo pouzdanost proizvodnog procesa i opreme. 

Svoju široku primenu nalazi u komercijalnim objektima kao što su tržni centari i trgovački lanci ili složeni industrijski i proizvodni pogoni.

Moguće je odabrati rešenje koje u potpunosti odgovara potrebama korisnika.

Uz EcoStruxure™ Facility Expert cloud softver, moguće je ne samo optimizovati efikasnost poslovanja u komercijalnom ili industrijskom segmentu, već korisnicima pruža mogućnost preventivnog održavanja opreme, kao i dodatne usluge u upravljanu energentima.

Pomoću naprednije aplikacije, EcoStruxure™ Facility Advisor, korisnici dobijaju i dodatnu vriednost u vidu snažnijeg analitičkog softvera i usluge koji, uz praćenje potrošnje energenata, može testirati performanse opreme u kompleksnim procesima.

Na ovaj način korisnik dobija konkretne savete i dodatne preporuke kako racionalizovati potrošnju i ostvariti veći profit po kvadratnom metru trgovačkog lanca ili proizvodnog pogona.

Konkretan primer primene su trgovački lanci, koji prema HACCP regulativama, moraju dva puta dnevno očitavati i evidentirati temperaturu svih rashladnih uređaja u svojim maloprodajnim objektima.

Zadaci poput ovog oduzimaju vreme zaposlenima u trgovačkim centrima, udaljavajući ih od postavljenih prioriteta.

Primenom Facility Expert softvera, ovi rutinski zadaci se automatiziraju, a podaci prikupljaju u centralnom sistemu, te sistematizuju i pouzdano beleže i arhiviraju.

Dodana vrednost je i pravovremena detekcija kvara na opremi, te alarmiranje odgovornih osoba u objektu kao i partnera za održavanje opreme, čime se značajno dobija na vremenu odziva i ponovnom uspostavljanju radnog režima.

Efikasnije upravljanje je moguće i povezivanjem pojedinačne opreme putem pametnog telefona ili tableta, čineći rutinsko održavanje još lakšim i otklanjanje problema bržim, pouzdanijim, učinkovitijim i ekonomičnijim.

Konačno, poboljšanjem efikasnosti poslovanja i celog tima proces postaje ekonomičniji. 

Velika prednost ovog softvera je svakako merenje i praćenje potrošnje svih energenata (električne energije, gasa) i upoređivanje potrošnje energetskih resursa između različitih objekata u istom trgovačkom lancu.

Poznato je da su najveći potrošači u objektima osvetljenje i klimatizacija, a konkretnim uvidom u potrošnju energije po kvadratnom metru, u poređenju sa podacima o prometu, menadžeri lanaca mogu lako izračunati rentabilnost svakog pojedinačnog objekta i te planirati dalji razvoj poslovanja.

Izborom EcoStruxure™ Facility Expert softvera, učinićete značajan iskorak u svojem poslovanju.

Bićete obavešteni o problemima čim se pojave i moći ćete ih analizirati uz relevantne informacije, gde god da se nalazite. 

Sa ključnim informacijama dostupnim na dodir prsta, možete odlučiti hoćete li se uputiti na lokaciju, dodeliti zadatak tehničaru na terenu ili odložiti intervenciju do sledeće posete.

Na ovaj način možete predvideti potrebe za održavanjem za lanac prodajnih mesta, odnosno postojenja, ili samo jednog komada opreme, a kako biste izbjegli neprijatna iznenađenja.

Ubrzajte popravke

U slučaju kvara opreme, EcoStruxure™ Facility Expert mobilna aplikacija pouzdan je partner.

Obaveštenja, pristup i nadgledanje opreme mogući su gde god da se nalazite.

Na ovaj način, zaposleni se mogu u potpunosti osloniti na podršku svojih kolega i profesionalaca, dok jednostavan i intuitivan interfejs omogućava brže razumevanje situacije i lako rešavanje problema.

Odmah nakon rešavanja problema, moguće je dobiti kompletne izveštaje, sa grafičkim prikazima i dostaviti ih korisnicima. 

www.schneider-electric.rs



 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti