ECOMONDO: CILJ 2022: VODIČ ZA EKOLOŠKU TRANZICIJU

Komentari: 0

Vraća se Ecomondo, vodeći događaj ekološke tranzicije. Najbolja "zelena" tehnološka rešenja biće izložena u halama Italian Exhibiton Group u Riminiju od 8. do 11. 11.2022.

ČETIRI STUBA OVOGODIŠNJEG IZDANJA SAJMA ECOMONDO

Sajam će se organizovati u skladu s četiri stuba: 1. upravljanje otpadom i valorizacija i njihovo pretvaranje u druge sirovine; 2. kružna bioekonomija i bioenergija; 3. tretman i upravljanje vodnim resursima; 4. sanacija i obnova zagađenih i nekorišćenih industrijskih površina i hidrogeoloških rizika.

Od velikih mašina za preradu starog metala do digitalnih kontrolnih rešenja za distribuciju vode; od tehnologija za regeneraciju tla i degradiranih industrijskih područja do 3D štampača na bioplastični pogon.

POSEBAN SADRŽAJ

Predstaviće se i posebni sadržaji.

Tekstilni centar. Tekstilni opservatorij je centar koji od poslednjeg sajma 2021. ima za cilj okupiti sve glavne igrače u lancu nabavke, od proizvođača otpada do menadžera, konzorcija, trgovačkih udruženja i Instituta za istraživanje i razvoj, s fokusom na ekološki i održivi razvoj u proizvodnji tekstila.

Zaštita životne sredine i regeneracija. Od "tehnologije bez rupa" do sanacije i obnove kontaminiranih mesta i obnove obale; u Riminiju će biti izložena autentična, najbolja ekološka rešenja napravljena u Italiji, koja će pružati velike usluge planiranja.

Otpadna hrana. Za postizanje cilja 12, Agenda 2030, institucije, kompanije i građani trebaju smanjiti rasipanje hrane: Ecomondo će predstaviti najnovije tehnologije i dobre prakse koje kombinuju kvalitet hrane i smanjenje otpada u fazi pre i nakon konzumiranja.

Sanitarno selo. Drugo područje, koje je debitirano u posljednjem izdanju, vratiće se s tehnologijama i proizvodima koji su sada sastavni deo preventivnih i zdravstvenih standarda na javnim i privatnim radnim mestima.

Pokretanje i inovacije. Italijanski i međunarodni start-up i scale-up preduzeća biće prisutni u Ecomondu kako bi dovršili lanac nabavke zelene tehnologije s inovativnim proizvodima i uslugama, od recikliranja do obnovljive energije, u partnerstvu s ITA-Italijanskom trgovinskom agencijom i ART-ER-om.

ECOMONDO I KONFERENCIJE

S posebnim fokusom na NRDP konferencije, lanac nabavke i vodeće konferencije, ovogodišnje izdanje Ecomonda uključivaće niz kongresa i seminara sa stručnjacima, istraživačima, kompanijama te nacionalnim i međunarodnim institucijama, uz sve veći angažman Evropske komisije.

Evropski i mediteranski prostor u području inovacijske politike i ekološke tranzicije, takođe zahvaljujući radu Tehničko-naučna komisija na čelu sa prof. Fabia Fave sa Univerziteta u Bologni.

Ecomondo će biti domaćin 11. Državnog generalnog sastanka zelene ekonomije, koji promoviše Nacionalni savet za zelenu ekonomiju u saradnji sa Ministarstvom za ekološku tranziciju i uz podršku Evropske komisije.

Kontakt:
Alessandro Miele (MŽ Consulting & Fairs)
e-mail: alessandro@mz-consulting.org
tel.: 00 386/ 1/ 754 36 58
www.mz-consulting.org

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti