Eaton lansira rešenje sigurnosne rasvete po principu „sve u jednom

Komentari: 0

Eaton je lansirao dve nove linije sigurnosnih svetala koje obezbeđuju kompletno rešenje za sve velike otvorene površine. Pojedinačna svetlosna tela mogu da ponude široku i usku distribuciju svetlosti koja potiče od najmanjih trenutno raspoloživih lampi koje zadovoljavaju najviše estetske zahteve.

Elektronsko programiranje fokusa na modelima iz serija BeamTech i BeamLite II omogućavaju da se 12 predodređenih LED dioda u svakoj svetiljci podesi za široku distribuciju svetlosti za protivpanična svetla ili kao fokusiran uzak snop koji osvetljava izlaze za hitne slučajeve ili opremu za hitne slučajeve kao što su alarmi ili boce za gašenje požara.

Za opštu ili protivpaničnu rasvetu, svetlost iz svake svetiljke pokriva površinu poda od najviše 30 m s optimalnim razmakom između dva izvora svetla od 36,8 m (43,1 m) za 1 luks (0,5 luksa) osvetljenja. To je veća površina nego što je pokriva većina drugih sličnih proizvoda, stoga je uglavnom potrebno manje lampi kako bi se pokrio određen prostor.

S klasom zaštite od prodiranja prašine i vode IP65 i s čvrstinom u klasi IK03, nova linija je idealna za primenu u industriji, npr. u fabrikama ili magacinima, ali potpuna promena dizajna proizvoda podrazumeva da se on sad može koristiti i na mestima gde je važna estetika, kao što su mesta za zabavu ili tržni centri.

Ova promena dizajna postignuta je smeštanjem u isto kućište manjih litijum-jonskih ili NiCd baterija produženog trajanja i LED svetlosnih glava velikog fluksa. To je u suprotnosti od ostalih proizvoda koji služe istoj svrsi, kod kojih je kućište za baterije odvojeno od LED lampi velikog fluksa koje se montiraju na njega. Mada je to rešenje efikasno, rezultat je glomaznija i estetski manje dopadljiva svetiljka.

Pojedinačne svetlosne glave na oba modela BeamTech i BeamLite II mogu da se okreću za 360o i naginju do 90o, te prema tome imaju sve funkcionalnosti prethodnih rešenja, ali u manjoj i lepšoj izvedbi.

Kad je reč o instaliranju lampe, Eaton je pojednostavio postupak i broj potrebnih alatki sveo na minimum. Tačke pričvršćivanja postavljene su van kutije, tako da nema rizika od ugrožavanja IP65 klase otpornosti svetiljke, a ugrađena libela obezbeđuje pravilno postavljanje.

Ožičenje svetiljke je jednostavno zahvaljujući lakom pristupu preko kućišta sa žabicama, dok kabl može da uđe s oba boka ili sa zadnje strane uređaja. Na modelu BeamLite II, ulazi za kablove postoje sa sve 4 strane (leve, desne, gornje i zadnje) a na raspolaganju je i Besa ulaz.

Na modelima serije BeamTech postoje 2 ulaza za kabl kroz ugrađene konektore, postavljene u unutrašnjosti napajanja, koji obezbeđuju IP zaštitu ne kvareći estetiku. Nema dodatnih rupica i nema potrebe za instaliranjem posebnog konektora. Završeci nemaju navoje, već se pričvršćuju pritiskom.

Prilikom puštanja u rad, svakoj svetlosnoj glavi možete da podesite usmerenje pre nego što je uglavite u mestu i da isprogramirate širok ili uzak ugao distribuiranja svetlosti. Test-dugme omogućava da proverite i podesite izlaz svetlosti kako biste bili sigurni da je svaka svetlosna glava na lampi ispravno postavljena.

Svetiljku možete, na primer, podesiti tako da jedna glava osvetljava pod širokim uglom, dok je druga usmerena na alarm ili aparat za gašenje požara kako bi zadovoljila zahteve standarda EN 1838:1.

Linija BeamTech trenutno raspolaže modelima s jednom ili dve LED svetlosne glave u različitim varijantama koje daju osvetljenje od 250 lm, 500 lm ili 1000 lm. Linija BeamLite II raspolaže modelima s dve LED svetlosne glave s različitim svetiljkama koje daju osvetljenje od 200 lm, 400 lm ili 800 lm.

Modeli iz obe linije postoje kao samostalne sigurnosne svetiljke s opcionim funkcijama kao što su daljinsko upravljanje i obe poseduju ENEC sertifikat u skladu sa standardom EN60598-2-22.

Ukoliko želite da saznate nešto više o Eaton-u posetite www.eaton.eu ili www.eaton.rs za sve najnovije vesti pratite nas na Twitter-u ili preko naše LinkidIn (Eaton) stranice.

O kompaniji Eaton

Poslovanje kompanije Eaton u oblasti električne energije, postavlja je na mesto globalnog lidera sa iskustvom u distribuciji električne energije i zaštiti kola, rezervnoj zaštiti u energetici, kontroli i automatizaciji, rasveti i sigurnosti, strukturnim rešenjima i žičnim uređajima, rešenjima za teške i opasne uslove, kao i uslugama idejnih projekata.

Kompanija Eaton je putem svojih globalnih rešenja pozicionirana tako da može da odgovori na najkritičnije izazove u današnjem upravljanju električnom energijom.

Eaton je kompanija za upravljanje električnom energijom sa ostvarenom prodajom od 21,6 milijardi dolara u 2018. godini.

Eaton pruža energetski efikasna rešenja koja pomažu našim kupcima da upravljaju elektroenergijom, hidrauličnom i mehaničkom energijom na efikasniji, bezbedniji i održiviji način. Eaton ima oko 100.000 zaposlenih i svoje proizvode prodaje kupcima u više od 175 zemalja. Za više informacija, posetite www.eaton.eu i www.eaton.rs.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti