Eaton donosi Industrijski Internet of Things malim i srednjim proizvođačima mašina

Komentari: 0
Fotografija od: Eaton

Na ovogodišnjem sajmu u Hanoveru (C71, Hala 11), kompanija za upravljanje energijom Eaton demonstrirala je kako mali i srednji proizvođači mašina mogu imati koristi od Industrijskog IoT (IIoT) danas.

Takođe prikazan je niz tehnologija koje će omogućiti vlasnicima komercijalnih i industrijskih zgrada da se pripreme za prelazak na energetski sistem kojim dominiraju varijabilni obnovljivi izvori energije i električna mobilnost.

Eaton je demonstrirao kako pripremiti mašine i sisteme za IioT kroz: 

• Pametne uređaje i inteligentno ožičenje – za lako snimanje i prikupljanje informacija o procesu unutar i izvan ormara,

• Povezivost komponenti na cloud – za prediktivno održavanje i optimizaciju performansi mašine, 

• Elektro-hidraulička rešenja – pomažu operaterima da postignu uštedu energije i bolju raspoloživost mašine

Istaknute tehnologije na štandu:

• Najnoviju generaciju Eaton-ovih easyE4 kontrolnih releja osmišljenih sa različitim okruženjima i pogodnim za primenu u srednjim zahtevima. Uređaji se sada mogu koristiti i u krugovima od 230 V. Softver easySoft kombinuje lakoću rukovanja sa svim mogućnostima automatizacije zahvaljujući strukturiranom programiranju teksta koje se nudi u tehnologiji kontrolnog releja.

• Druga generacija EMS motornih startera koji mogu da podnesu do pet klasičnih funkcija konvencionalnog startera: DOL starter, starter za promenu smera, zaštitu motora, zaustavljanje u slučaju nužde i povezivanje. Zahvaljujući kompaktnom kućištu i multifunkcionalnom dizajnu, elektronski pokretači motora mogu postići uštedu prostora do 80% unutar kontrolnog panela..

• IIoT arena u kojoj je Eaton pokazao kako se analitika podataka baziranih na cloudu može koristiti za poboljšanje raspoloživosti mašine. Pored toga, aplikacija koja prikazuje mogućnosti za povećanje efikasnosti elektro-hidrauličnih pogona. Eaton je napravio dodatne usluge i mogućnosti podrške za srednje velika preduzeća koja se bave industrijskom automatizacijom. Eaton Solutions tim će pružiti savete i praktičnu podršku na teme kao što su razvoj aplikacija, digitalizacija mašina i sistema i analiza podataka i procena. Dodatna podrška se pruža preko Eaton-ove partnerske mreže tokom čitavog životnog ciklusa aplikacije, od planiranja pa sve do postprodajnog servisa.

U pogledu energetske tranzicije, Eaton je predstavio svoje najnovije ponude kako bi pomogao vlasnicima stambenih i poslovnih zgrada, kao i komunalnim preduzećima, da iskoriste mogućnosti i ostvare pomak prema decentralizovanom energetskom sistemu i elektrifikaciji društva.

Izdvajamo:

• Eatonovu novu stanicu za punjenje električnih vozila, xChargeIn koja podržava sve moguće primene, od pojedinačnih zidnih stanica za punjenje do velikih parkirališta i kompletnih sistema koji se sastoje od više stanica, na primer u prostorijama kompanije. xChargeIn se može konfigurisati i skalirati prema potrebi.

xStorage rezidencijalni i komercijalni sistemi za skladištenje energije koji pomažu potrošačima u smanjenju računa, obezbeđuju rezervnu energiju kao i vredne usluge u mreži, kao što je regulacija frekvencije. Što se tiče električne mobilnosti, skladištenje energije je ključna tehnologija koja omogućava vlasnicima zgrada da implementiraju EV punjenje bez potrebe da komunalne kompanije ulažu u skupe mreže pojačanja ili nadogradnje veze. 

• Eatonova pionirska srednjenaponksa postrojenja bez SF6 gasa koju koriste industrija i distribucijske mreže. To je posebno važno sada kada EU ponovno razmatra zabranu korištenja ovog gasa koji je izuzetno štetan za okolinu u narednim godinama.

• Microgrid kontrolni sistem Power Xpert Optimizer koji također omogućava povećanu održivost i otpornost snage.

Ukoliko želite da saznate nešto više o Eaton-u posetite www.eaton.eu ili www.eaton.rs 

O kompaniji Eaton

Poslovanje kompanije Eaton u oblasti električne energije, postavlja je na mesto globalnog lidera sa iskustvom u distribuciji električne energije i zaštiti kola, rezervnoj zaštiti u energetici, kontroli i automatizaciji, rasveti i sigurnosti, strukturnim rešenjima i žičnim uređajima, rešenjima za teške i opasne uslove, kao i uslugama idejnih projekata.

Kompanija Eaton je putem svojih globalnih rešenja pozicionirana tako da može da odgovori na najkritičnije izazove u današnjem upravljanju električnom energijom.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti