Deseta međunarodna konferencija o mineralnim resursima u Republici Srbiji pod sloganom „Pokretačka snaga ekonomskog razvoja“

Komentari: 0
Fotografija od: TGI Group arhiva

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo održavanje jubilarne Desete međunarodne konferencije o mineralnim resursima u Republici Srbiji pod sloganom „Pokretačka snaga ekonomskog razvoja“ koja će se održati u Beogradu, u Hotelu Metropol Palace u utorak - sredu, 17 – 18. novembra, 2020. godine.

Shodno situaciji sa COVID-19 pandemijom, konferencija će po prvi put biti organizovana u HIBRID ONLINE formatu koji podrazumeva da će govornici iz Srbije doći u hotel Metopol i učestvovati na panelima, govornici iz inostranstva će učestvovati na konferenciji ONLINE dok će publika konferenciju pratiti ONLINE iz svojih kancelarija/kuća.

Uprkos izazovima organizacije konferencije u vreme pandemije, velika nam je čast i zadovoljstvo što smo uspeli da okupimo veliki broj zvaničnika i stručnjaka iz sektora rudarstva i geologije kako iz Srbije, tako i iz regiona i sveta.

Među govornicima koji će se obratiti na konferenciji su NJ.E. Kimmo Lahdevirta, Ambasador Finske u Srbiji; NJ.E. Ruth Stewart, Ambasadorka Australije u Srbiji; Richlove Mensah, regionalni direktor britanskog Odeljenja za međunarodnu trgovinu; dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa; Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad; Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac; Branko Zečević, predsednik Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS); Mirjana Dončić Beaton, izvršna direktorka CANSEE asocijacije; Eric Rasmussen, direktor za prirodne resurse Evropske banke za obnovu i razvoj iz Londona; Stephen Ndegwa, šef kancelarije Svetske Banke u Srbiji; Marnie Finlayson, generalni direktor kompanije Rio Tinto za projekat JADAR; Dominic Roberts, direktor korporativnih poslova kompanije Adriatic Metals; Teodora Dechev, generalni direktor i predsednik kanadske kompanije Mundoro Capital; dr Nikolay Hristov, potpredsednik za održivi razvoj kompanije Dundee Precious Metals; Jeremy Crozier, predsednik kompanije Medgold Resources Corp.; Peter Robinson, glavni savetnik za rudarske operacije, Metalfer; Slobodanka Lazarev, direktorka Mineral Grupe; Mark Rachovides, predsednik kompanije Euromines; Milica Božović Marić, direktorka kompanije ALS Laboratory Services; Sanja Prvolović, generalni direktor kompanije Reflex Drilling; Nadine Veillette, geofizičar za razvoj poslovanja kanadske kompanije Abitibi Geophysique; Nikola Kjurchiski, menadžer za teritoriju Balkana kompanije Weir Minerals; Ros Lund, specijalista za rudarstvo britanskog Odeljenja za međunarodnu trgovinu; Aleksandar Vulović, savetnik za odnose sa lokalnom zajednicom kompanije Medgold Resources Corp; Dragan Milošević, menadžer kompanijeTerragold i dr.

Konferencija ima za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti rudarstva, geologije i geofizike i fokusiraće se na značajan doprinos rudarskog sektora ekonomskom razvoju zemalja. Konferencija poseduje prezentacije najviših članova lokalne, regionalne i svetske poslovne zajednice i najviših državnih predstavnika.

Pored učesnika iz Srbije, pozvani su govornici iz Kanade, Velike Britanije, Australije, Finske, Švedske, Belgije, Bugarske, Republike Srpske, Federacije BiH i Severne Makedonije. Konferencija daje perspektivu svetskog rudarskog iskustva u domenu uticaja COVID-19 pandemije na geološko-rudarsku industriju, izazova u geološkim i rudarskim aktivnostima u Srbiji i regionu, značaja održivog rudarstva.

Konferencija takođe daje perspektivu najvažnijih faktora u pomenutoj pandemiji: procene rizika i važnosti bezbednosti i zdravlja na radu, uticaja pandemije na lokalne zajednice i regionalni razvoj, globalnih trendova finansiranja rudarstva, kao i perspektivu pametnog rudarstva kroz inovacije u opremi, tehnologiji i socijalnoj sferi.

Cilj ove konferencije je da poveže investitore i eksperte iz rudarskog sektora sa svim relevantim vladinim, finansijskim i društvenim stejkholderima.

Teme konferencije:

- Geološke i rudarske aktivnosti u Srbiji: brige i implementacija

- Ključni elemenat u pandemiji: procena rizika i politika zdravlja & bezbednosti na radu

- Rudarske perspektive i izazovi tokom COVID-19 krize: iskustvo iz regiona

- Budućnost pametnog rudarstva: inovacije u opremi, tehnologiji i socijalnoj sferi

- Rudarstvo i lokalne zajednice: uticaj pandemije na regionalni razvoj

- Rudarstvo i održivi razvoj

- Globalni trendovi finansiranja rudarstva & sporna pitanja

- Žene u rudarstvu: kako žene uspevaju da reše izazove?

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ambasada Kanade, Velike Britanije, Australije i Finske u Srbiji, Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS), Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (CANSEE) a podržale su je kompanije Rio Tinto, Adriatic Metals, Dundee Precious Metals, Jantar Grupa, Mundoro, Reflex Drilling, Metalfer, Drillex International, Medgold Resources Corp, Terragold, Abitibi Geophysics, ALS Laboratory i DEVICO.

Medijsko sponzorstvo obezbeđuju časopis INDUSTRIJA, kao i poslovni portal EKAPIJA.

Za više informacija posetite sajt www.miningconference.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti