DB Schenker i austrijski Svemirski forum lansirali “AMADEE-18” simulaciju Marsa

Komentari: 0

Transport veoma osetljive svemirske opreme u Oman • Međunarodna simulacija Marsa kojom upravlja Centar za podršku misije

 

Mars nikada nije bio bliži: krajem februara 2018. austrijski Svemirski forum (ÖWF) sproveo je međunarodnu simulaciju Marsa u regionu Dofar u Omanu, u okviru misije AMADEE-18. DB Schenker je pružio podršku stručnjacima za svemirska istraživanja iz ÖWF tako što je transportovao veoma osetljivu svemirsku opremu (uključujući robotska vozila i svemirska odela) iz Austrije u pustinju u Omanu.

Logistički izazov: Osetljiva oprema u ekstremnim uslovima

Dr Gerno Gromer, administrativni direktor ÖWF, koji takođe obavlja funkciju direktora misije, zadovoljan je partnerstvom sa DB Schenker-om. "Ovo je naša najsloženija misija do sada. Samim tim smo veoma zadovoljni što smo uspeli da dovedemo iskusnog i kompetentnog partnera kao što je DB Schenker.

DB Schenker je upravljao sigurnim i pouzdanim transportom do Omana veoma osetljive svemirske opreme, uključujući robotska vozila, svemirska odela i naša dva simulatora uslova u svemiru."

DB Schenker je izazov ispunio sa dva kontejnera za pomorski prevoz na koje je utovarena jedinstvena i izuzetno osetljiva oprema u Insbruku. Tokom simulacije Marsa, dva kontejnera će ostati na licu mesta i koristiti se kao skladišta, čime će se omogućiti da sva oprema bude lako dostupna i zaštićena od vremenskih prilika u ekstremnim uslovima.

"Mi u DB Schenker-u smo posebno zadovoljni što smo deo ovog jedinstvenog projekta", kaže Mario Ašbaher, direktor prodaje DB Schenker-a u Insbruku, Salcburgu i Kufštajnu. "Izvršavanjem ovog uzbudljivog, ali i izazovnog logističkog zadatka, dokazali smo kako možemo da postignemo vrhunski učinak kao globalni pružalac usluga - čak i u najekstremnijim uslovima."

Helmut Švajghofer, direktor DB Schenker-a za Austriju i Jugoistočnu Evropu, kaže: "Veoma smo ponosni što smo u mogućnosti da pružimo podršku ÖWF kao logistički partner u ovoj izvanrednoj misiji. Želimo svima koji učestvuju mnogo uspeha u realizaciji ove složene simulacije Marsa i radujemo se njenim rezultatima".

Centar za podršku misije simulacije nalazi se u Insbruku

Simulacija u Omanu je 12. simulacija Marsa. Članovi posade pripadnici su 20 nacija i 16 institucija. Ovi međunarodni stručnjaci stigli su u pustinju, u region Dofar.

"Dan sletanja" 8. februara 2018. obeležio je početak tronedeljne simulacije, tokom koje je tim bio odsečen od spoljnog sveta i sprovodio razne eksperimente u okolini koja je nalik Marsu.

Vrhunski naučnici iz celog sveta su kontinuirano pratili odloženu komunikaciju između "Marsa" (Oman) i "Zemlje" (Tirol, Austrija). Centar za podršku misije u Insbruku, koji je opremljen najsavremenijim tehnologijama i sistemima, poslužio je kao sedište misije.

DB Schenker u Austriji i Jugoistočnoj Evropi

DB Schenker je međunarodni pružalac logističkih usluga koji zapošljava 65 000 ljudi na 2 000 lokacija. Schenker & Co AG u Beču je glavna kancelarija sedišta za Jugoistočnu Evropu (14 zemalja, 5 300 zaposlenih).

Program DB Climate Protection 2020 (Klimatska zaštita 2020) je osmišljen kako bi se smanjile emisije CO2 koje proizvodi DB Schenker (vezane za transport) za 20 procenata u celom svetu između 2006. i 2020. godine.

DB Schenker D.O.O.
Treća logisti čka 1
22 304 Novi Banovci
Tel.: +381 (0) 11 41 41 879
Web: www.dbschenker.com/rs

 

 






0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti