Danfoss u Srbiji - 20 godina

Komentari: 0

Danfoss je internacionalna kompanija u privatnom vlasništvu koja preko 80 godina dokazuje svoje liderstvo u oblasti energetske efikasnosti. Danas, 25300 inženjera, zaposlenih u Danfoss-ovim fabrikama i prodajnim preduzećima širom sveta, omogućava da snovi postanu stvanost. 25300 posvećenih kolega, u okviru 4 poslovne oblasti (Energija, Hrana, Klima, Infrastruktura) pomeraju granice i pronalaze nove načine za poboljšanje života, sa posebnom pažnjom na uštedi energije.

Danfoss je na ovim prostorima već više decenija. Saradnja datira još od sredine prošlog veka kada su Danfoss proizvodi nalazili put do kupaca u Srbiji i Jugoslaviji. Ne samo proizvodi već i edukacija i pristup informacijama o novim tehnologijama su prenošeni poslovnim ljudima iz stare Jugoslavije koji su posećivali Dansku i prisustvovali konferencijama organizovanim u Danfoss-u.

Devedestih godina, nakon pada gvozdene zavese formirao se nov model poslovanja u Centralnoj Evropi. Kupac dolazi u centar aktivnosti velikih kompanija. To se postiže osnivanjem lokalnih preduzeća sposobnih da uvaže lokalne specifičnosti poslovanja, prakse I propisa, jezika I lokalne valute. Danfoss u Srbiji je osnovan u martu 1997 godine kao Danfoss doo, u okviru Dunavskog regiona i peta u nizu prodajnih preduzeća koji su bila formirana u Češkoj, Slovačkoj, Madjarskoj I Hrvatskoj.

Kroz liderstvo u 3 odvojena segmenta: Hlađenje, Grejanje i Elektromotorni pogoni, ostvaruje se primarni zadatak – podizanje kvaliteta života savremenog čoveka.

Hlađenje. Danfoss je vodeći globalni snabdevač kompresora i automatike za industriju hlađenja i klimatizacije. Danfoss prodajni asortiman Tehnike Hlađenje jedan je od najkompletnijih na svetu. Obuhvata: automatiku za komercijalno i industrijsko hlađenje, elektronske kontrolore i senzore, industrijsku automatiku, kompresore za domaćinstvo, komercijalne kompresore, kondenzacijske agregate i termostate. Proizvodi Tehnike Hlađenje našli su primenu u širokom spektru različitih oblasti: u domaćinstvima, supermarketima, komercijalnom i industrijskom hlađenju…

Grejanje. Danfoss nudi komponente i rešenja za proizvodnju, distribuciju i komforno i ekološki optimalno trošenje energije toplote. Tehnika Grejanje obuhvata: sisteme i komponente za daljinsko grejanje, regulaciju kućnih instalacija, podno grejanje, toplotne pumpe i komponente za gorionike. Proizvodi Tehnike Grejanje su dobro poznati i visoko rangirani od strane svih naših korisnika: krajnjih korisnika u domaćinstvima i javnim objektima, projektanata, instalatera, veletrgovaca i proizvođača originalne opreme.

Elektromotorni pogoni. Od 1968. godine, Danfoss Elektromotorni pogoni pridaju najveći značaj razvoju frekventnih pretvarača koji omogućavaju kontrolu brzine, momenta, ubrzanja, sinhronizacije, pozicioniranja i ostalih performansi motora naizmenične struje, obezbeđujući značajnu uštedu energije. Frekventni pretvarači drastično unapređuju efikasnost rada svih motora naizmenične struje i njihovu upotrebu u svim granama industrije, kao i u grejanju, klimatizaciji, ventilaciji i obradi materijala. To se postiže zahvaljujući smanjenju potrošnje energije i neprevaziđenoj fleksibilnosti u dizajnu uređaja.

U nadi da ćemo još mnogo godina uspešno poslovati zajedno, mi, zaposleni u preduzeću Danfoss Srbija, zahvaljujemo se na dosadašnjoj saradnji i poverenju!

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti