Cubitron II – Unapređena tehnologija brušenja

Komentari: 0

3M™ Cubitron™ II abrazivi predstavljaju revoluciju u procesima brušenja i obrade materijala. Brže režu i traju duže od konvencionalnih brusnih materijala.

Cubitron II abrazivi transformišu proces sečenja metala, i pritom:

• Duže ostaju oštri

• Zahtevaju manji pritisak

• Smanjuju zamor prilikom upotrebe

• Doprinose povećanju produktivnosti.

Ovi brusni materijali prepoznatljivi su po tehnologiji 3M precizno oblikovanog zrna koja vam pomaže da odgovorite na izazove svog posla. Niz proizvoda – brusne trake, rezne ploče, brusni diskovi i drugi, kreirani su da rade brzo i glatko, ali i da dugo traju.

Njihovom upotrebom, unapređuje se produktivnost i štedi novac jer je potrebna manja količina materijala nego prilikom upotrebe konvencionalnih abraziva.

Jednostavni su za upotrebu, a prilikom rada, proizvode manje toplote što smanjuje diskoloraciju metala.

Konvencionalno keramičko abrazivno zrno je nepravilnog oblika. Kao takvo, ovo zrno "ore" kroz metal, što dovodi do nakupljanja toplote, sporije obrade i kraćeg radnog veka.

Tehnologija precizno oblikovanog zrna

3M tehnologija preciznog oblika zrna u Cubitron II abrazivima podiže produktivnost na novi nivo u poređenju sa tradicionalnim proizvodima napravljenim od aluminijum oksida, cirkonijuma ili keramičkog zrna.

3M precizno oblikovana zrna su trouglastog oblika. Neprekidno se lome kako bi se formirali oštri vrhovi i ivice koji seku metal poput noža – troše se ravnomerno i obezbeđuju superdug vek i konzistentnost pri bilo kojoj količini pritiska.

Seku metal čistije i brže, a pritom ostaju hladniji.

Specijalno su formulisana za upotrebu na nerđajućem i mekom čeliku. Zahvaljujući manjem nakupljanju toplote, rez je kvalitetniji, a rad brži.

Brzo i hladno sečenje produžava radni vek materijala.

Upotreba Cubitron II abraziva dovodi do manjeg zamora jer uklanja veću količinu materijala sa istim intenzitetom rada, a zahteva i do tri puta manje pritiska.

U GM inženjeringu, dostupni su abrazivi sa Cubitron II zrnima u različitim varijantama:

Fiber diskovi - Ovi obloženi brusni diskovi su idealni za aplikacije kao što su uklanjanje zavara, obaranje ivica i još mnogo toga.

Oni nude brži rez u odnosu na brusne kolutove i lamelaste diskove.

Lamelasti diskovi su svestrani diskovi koji vam omogućavaju da obavite širok spektar poslova, uključujući brušenje, obaranje ivica i još mnogo toga.

Jednostavni su za upotrebu i dizajnirani su za sečenje sa manjim pritiskom.

Brusne trake - od mašinske primene do cilindričnih brusilica i u svim situacijama kada je potrebna brusna traka za obradu najzahtevnijih materijala,

Cubitron II brusne trake su idealan izbor. Postižu u proseku do 30% brže sečenje u odnosu na konkurentne trake. NJihovom upotrebom, eliminiše se zagrevanje i toplotni stres.

Rade znatno duže u odnosu na konvencionalne keramičke trake od aluminijum oksida.

Rezne ploče garantuju visoke stope rezanja na svim vrstama ugljeničnih metala, nerđajućeg čelika, legiranog čelika i livenog gvožđa.

Duži životni vek pomaže u smanjenju troškova, a brzo i hladno rezanje značajno olakšava posao.

Brusne ploče su idealne za teško brušenje i uklanjanje vara na nerđajućem i mekom čeliku.

Dug životni vek znači da je manje ploča potrebno za obradu i unapređenu produktivnost.

Čičak diskovi za šlajferice su idealni za širok spektar primena fokusiranih prvenstveno na uklanjanje materijala.

Efikasni su na širokom spektru podloga, uključujući metale, kompozite, želkot, drvo i lakovi.

Bez obzira na to koji brusni materijal odgovara vašim potrebama, Cubitron II garantuje unapređeni kvalitet obrade sa manjom količinom abraziva.

www.gminzenjering.co.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti