„COMPLETE LINE“ - NOVI STANDARD U IZRADI ELEKTRO-ORMANA

Komentari: 0

Kompanija Phoenix Contact je nedavno tržištu predstavila sveobuhvatno rešenje za izradu elektro-ormana, sistem nazvan COMPLETE line.

Ovaj sistem je nastao kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji industrijskih komponenti za ugradnju u elektro-ormane.

Sistem sadrži tehnološki najnaprednije hardverske i softverske proizvode, konsultantske usluge, kao i sistemska rešenja koja pomažu da se optimizuju procesi u proizvodnji elektro-ormana. Inženjering, nabavka i ugradnja opreme sada postaju znatno lakši.

Proizvođači elektro-ormana konstantno razvijaju nove pristupe svom poslu kako bi ostali u tržišnoj utakmici. Kao deo zajedničke saradnje, Phoenix Contact je ponudio napredno rešenje koje objedinjuje upotrebu digitalnih podataka, optimizaciju procesa i uštedu vremena.

Procesi kao što su povezivanje opreme, uključivanje, razdvajanje, merenje, kontrola, napajanje i automatizacija predstavljaju izazov, ali COMPLETE line ima pravo rešenje za svaki od njih. Jednostavan i intuitivan rad osigurava uštedu vremena tokom montaže, puštanja u rad i održavanja elektro-ormana.

Koordinacija svih elemenata ovog sistema u pogledu dizajna i dodataka, osigurava da se delovi mogu univerzalno koristiti i na taj način smanjuju logističke troškove.

Kao bitan element sistema izdvaja se i program za planiranje i obeležavanje komponenti u ormanu, Project Complete, o kome smo već pisali u časopisu Industrija, broj 82.

On obuhvata kompletan proces, od električne šeme u okviru projekta pa sve do gotovog elektro-ormana. Ovaj program je inače integrisan u sve industrijske štampače i sisteme za obeležavanje matične kompanije.

Jednostavnost i brzina montaže različitih komponenti ogleda se u korišćenju jednog alata ili čak i bez njega! Phoenix Contact je razvio različite linije proizvoda sa istom konekcijom, Push-in.

Tako danas ovaj ubodno-opružni sistem konekcije, za koji nije potreban alat prilikom instalacije, poseduju redne stezaljke, relejni moduli, napojne jedinice, odvodnici prenapona, pretvarači signala, PLC uređaji i prateća oprema za automatizaciju.

Direktno umetanje provodnika bez alata i uvek idealan spoj čine Push-in konekciju tehnologijom budućnosti za automatizovano ožičenje u sklopu Industrije 4.0.

Kao vrhunac kompletnog iskorišćenja gore navedenih tehnologija, Phoenix Contact je svetu prezentovao mašinu pod nazivom ClipX.

Ona predstavlja potpuno automatizovan proces sklapanja, obeležavanja i povezivanja različitih komponenti na predefinisanu DIN šinu i time postavlja novi standard u izradi elektro-ormana – COMPLETE line!

Ekskluzivni zastupnik brenda Phoenix Contact za tržište Srbije:

KONVEX ELECTRIC
Autoput za Novi Sad 110b, 11080 Beograd, Zemun
Telefon: +381 11 4145 900
E-mail: office@konvex.rs
Web: www.konvex.rs
 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti