cargo-partner ubrzava svoje napore ka održivosti životne sredine testiranjem električnih kamiona za isporuke “od vrata do vrata”.

Komentari: 0

Međunaroda kompanija transporta i info-logistike je pokrenula program testiranja električnih kamiona kao deo svoje strategije za žaštitu životne sredine.

Kompanija predvodi prelazak ka ekološki prihvatljivijim logističkim rešenjima tako što će integrisati električne kamione u svoje operacije za prevoz od vrata do vrata, počevši od Austrije i Slovačke.

Menadžment cargo-partnera za drumski transport se obavezao da će do kraja 2024. godine rasporediti najmanje pet električnih kamiona sa oznakom cargo-partner, sa kapacitetima od 7,5 do 10 tona, unutar lokalnog segmenta drumskog transporta u Evropi.

Drumski sektor kompanije cargo-partner će rasporediti ova ekološki prihvatljiva vozila za pošiljke.

Prvobitno testiranje električnih kamiona fokusirano je na Austriju i Slovačku, sa planovima za širenje u druge zemlje u centralno istočnoj evropi.

Testiranje je počelo u Austriji krajem marta i u Slovačkoj sredinom aprila.

"cargo-partner je posvećen za unapređenje inovacija za zaštitu životne sredine u logističkoj industriji," rekao je Thomas Schledorn, operativni direktor za drumski transport u kompaniji cargo-partner.

"Veoma smo zadovoljni pozitivnim rezultatima probnih vožnji u Austriji i Slovačkoj, i radujemo se testiranju električnih kamiona u drugim zemljama.

Uvođenjem električnih kamiona za isporuke od vrata do vrata, ciljamo na smanjenje emitovanja ugljen-dioksida i doprinosu čistijem okruženju, uz održavanje najviših standarda usluge za naše klijente."

Austrija

Tokom faze probnih vožnji u Austriji, cargo-partner je testirao Mercedes-Benz eActros-300, koji se može pohvaliti dometom vožnje od 250-300 km sa jednim punjenjem. cargo-partner je uspešno sproveo isporuke bez emisija i buke.

Kamion je svakodnevno prevozio više tura - u proseku oko 5,5 tona tereta.

Značajan trenutak je bila tura do grada Sankt Pölten.

Tokom putovanja, kamion je isporučio teret sa ukupnom nosivošću od 6,9 tona, i pređenih 264 km.

Sa prosečnom potrošnjom energije od samo 1 kWh/km, kamion se pokazao veoma energetski efikasan, jer je računar pokazao preostali kapacitet od 38% ili 166 km na kraju dana.

Slovačka

U Slovačkoj, cargo-partner je dve nedelje testirao FUSO eCanter kamion.

Ovaj vrhunski električni kamion ima snagu od 123,9 kW i nosivost od 3,1 tona, sa prostorom za 12 paleta i dometom vožnje do 200 km sa jednim punjenjem.

Tokom perioda testiranja, fokusiralo se na dnevna putovanja unutar područja grada Bratislave, i probne vožnje između Bratislave i skladišta cargo-partnera u Dunajskoj Stredi, kao i od Bratislave do Fišamenda i nazad.

U pogledu energetske efikasnosti, rezultati su bili u rangu sa probnim vožnjama u Austriji, pokazujući prosečnu potrošnju od 1 kWh/km.

Nakon temeljne evaluacije rezultata, cargo-partner cilja na svakodnevno korišćenje električnih kamiona u saradnji sa pouzdanim prevoznicima.

Pored toga, cargo-partner će obezbediti punjenje kamiona na svojim “HUB-ovima” kako bi omogućio maksimalnu efikasnost.

O cargo-partneru

cargo-partner je pružalac info-logističkih usluga koja nudi sveobuhvatni portfolio usluga avio, pomorskog, drumskog transporta kao i rešenja za skladištenje.

Sa više od 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge prilagođene potrebama za širok spektar industrija kako bi kreirala konkurentske prednosti za svoje klijente širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko 2,06 milijardi evra u 2022. godini i trenutno zapošljava više od 4.000 ljudi širom sveta.

Od januara 2024. godine, cargo-partner je član Nippon Express Group.
 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti