cargo-partner se pridružuje Globalnom dogovoru UN

Komentari: 0

Globalna logistička kompanija je član Globalnog dogovora UN, inicijative Ujedinjenih nacija koja nastoji da podstakne kompanije širom sveta da usvoje i izveštavaju o održivim i društveno odgovornim politikama.

U godini 40. godišnjice cargo-partnera, kompanija se zvanično pridružila Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, najvećoj svetskoj inicijativi za korporativnu održivost.

„Naše 40-godišnje putovanje nije samo svedočanstvo našeg rasta, već i naše trajne posvećenosti ekološkoj i društvenoj odgovornosti“, rekao je Stefan Krauter, osnivač i izvršni direktor kompanije cargo-partner.

„Pridruživanjem Globalnom dogovoru UN-a potvrđujemo našu posvećenost promovisanju održivosti u sektoru logistike, provođenju odgovornih poslovnih praksi i doprinosu održivijoj budućnosti na globalnom nivou.

Globalni dogovor UN je dobrovoljna inicijativa koja ima za cilj da podstakne kompanije da svoje strategije i operacije usklade sa univerzalnim principima o ljudskim pravima, radu, životnoj sredini i borbi protiv korupcije, i da preduzmu akcije koje unapređuju društvene ciljeve. Inicijativa je zvanično pokrenuta 2000. godine i trenutno ima 13.000 korporativnih učesnika i drugih zainteresovanih strana u preko 170 zemalja.

Učesnici se smatraju odgovornim kroz redovno izveštavanje i podstiču se da pokrenu promene kroz inovativna rešenja i partnerstva.

Održivost je prioritet

cargo-partner je bio pionir u usvajanju ekološki prihvatljivih alternativa i postavljanju ambicioznih ciljeva emisija kako bi se smanjio otisak ugljenika.

cargo-partnerov iLogistički centar u blizini bečkog aerodroma, otvoren 2018. godine i izgrađen korišćenjem nagrađivane drvene arhitekture, predstavlja primer posvećenosti kompanije ka održivosti.

Sve veći broj fotonaponskih instalacija na lokacijama cargo-partnera širom sveta doprinosi naporima kompanije da iskoristi obnovljivu energiju.

Pored toga, kompanija aktivno podržava razvoj aviona sa ekonomičnom potrošnjom goriva, električnih kamiona i mnoge druge projekte koji imaju za cilj promovisanje prelaska na održive transportne i logističke tehnologije širom sveta.

Standardizovani procesi, pojednostavljena saradnja

cargo-partner poseduje ISO 14001 sertifikate u više zemalja, što odražava njegove visoke standarde za upravljanje životnom sredinom, dok su brojne inicijative za digitalizaciju dovele do značajnog smanjenja potrošnje resursa.

Strogi proces osiguranja kvaliteta kompanije osigurava saradnju samo sa prevoznicima koji ispunjavaju najviše standarde u ekološkim transportnim tehnologijama.

Štaviše, cargo-partner aktivno pomaže svojim klijentima u praćenju i smanjenju njihovog otiska ugljenika, podržavajući ih u postizanju njihovih ciljeva održivosti.

„Globalna klimatska kriza je jedan od najvažnijih izazova našeg vremena, a naša posvećenost održivosti ostaje nepokolebljiva.

Nastavićemo da minimiziramo naš uticaj na životnu sredinu i podržaćemo sve zainteresovane strane da svoje poslovanje učine održivijim.

Zajedno gradimo bolji svet za sadašnje i buduće generacije“, dodao je Stefan Krauter.

O cargo-partneru

cargo-partner je globalna logistička kompanija punog opsega koja nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentsku prednost za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 2.06 milijardi EUR u 2022. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.
 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti