cargo-partner proširuje svoje skladišne kapacitete u Sloveniji

Komentari: 0
Fotografija od: Copyright Miran Kambic

Brže od planiranog, cargo-partner je pokrenuo „fazu 2“ proširenja magacina u Ljubljani. Dodatna magacinska zgrada povećaće skladišni prostor sa sadašnjih 25.000 m2 na ukupno 39.100 m2. Očekuje se da će investicija, vredna 12 miliona evra, biti potpuno operativna u novembru ove godine i da će, pored najsavremenije logističke opreme, uključiti i pistu za dron.

cargo-partner, jedna od vodećih logističkih kompanija u Sloveniji, otvorila je svoj logistički centar u neposrednoj blizini Aerodroma Ljubljana u septembru 2019. godine. U protekle dve godine kompanija beleži nagli rast poslovanja, uprkos mnogim izazovima u logističkoj industriji.

Na osnovu velike potražnje za skladišnim prostorom, mogućnostima e-trgovine i idealne lokacije u blizini ljubljanskog aerodroma, kompanija je odlučila da ubrzano poveća svoje skladišne kapacitete. Prvobitno proširenje bilo je planirano za period između 2024. i 2026. godine.

Dodatni kapaciteti sa fokusom na integrisana logistička rešenja

Izgradnja nove magacinske zgrade na severnoj strani postojećeg kompleksa počela je u februaru, a proširenje će otvoriti 30 dodatnih radnih mesta. Nova zgrada će nuditi više od 18.000 paletnih mesta na 14.100 m² koja se prostiru na tri sprata. Deo objekta biće posvećen e-trgovini, uključujući „drive-in“ mesto za lično preuzimanje ili vraćanje paketa.

Štaviše, cargo-partner planira da izgradi pistu za bespilotne letelice odmah pored novog magacina i radiće na dobijanju potrebnih odobrenja za rad u bliskoj budućnosti.

„Novo skladište će nam omogućiti da ponudimo dodatne skladišne kapacitete, kojih trenutno nema na tržištu. Istovremeno, ovaj moderan objekat će funkcionisati i kao distributivni centar, gde ćemo pružati svu tehnološku i IT podršku koja je potrebna onlajn trgovcima“, kaže Viktor Kastelic, direktor cargo-partnera u Sloveniji.

Kompanija sa sedištem u Austriji prisutna je u Sloveniji od 1996. godine i posmatra zemlju kao jedno od najvažnijih čvorišta za svoje poslovanje u regionu Jugoistočne Evrope. Lokalna filijala nudi kompletan asortiman transportnih i logističkih usluga na dve lokacije – u Kopru i Ljubljani – trenutno broji skoro 140 zaposlenih.

Proširenje kapaciteta u Zagrebu

cargo-partner je nedavno otvorio i novi logistički centar u Zagrebu u Hrvatskoj. Novi objekat se nalazi u blizini aerodroma Franjo Tuđman, neposredno uz autoput A11. Skladište se sastoji od 12.000 m² skladišnog prostora, 13.500 paletnih mesta i 900 m² međusprata, prostor za utovar i poseban prostor za usluge koje stvaraju dodatnu vrednost kao što su komisioniranje, pakovanje i konsolidacija.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski pomorski, kopneni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko 1.8 milijardi evra u 2021. godini i trenutno zapošljava više od 3.900 ljudi širom sveta.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti