cargo-partner proširuje skladišta u Severoistočnoj Evropi

Komentari: 0

Kao deo strateškog fokusa kompanije na skladištenje, cargo-partner nastavlja da proširuje svoje skladišne kapacitete širom sveta. Poslednja ulaganja u iLogistics centar Brvinov kod Varšave (Poljska), Dunajska Streda kod Bratislave (Slovačka) i Dobroviz blizu Praga (Češka) predstavljaju reakciju na stalno rastuću potražnju u regionu.

Proces proširenja i sertifikacije u Poljskoj

cargo-partner posluje u Poljskoj od 1998. godine i danas je jedan od glavnih međunarodnih prevoznika i pružalaca infologistike u zemlji. Od juna 2021. godine cargo-partner je povećao svoj skladišni kapacitet u Brvinovu za još 3.000 m².

iLogistics centar sada pruža 11.000 m² skladišnog prostora na temperaturnom opsegu od +15 do +25°C, uključujući i prostor za carinsko skladište od 1.000 m².

Objekat se nalazi u zgradi klase A u logističkom parku MLP II, jugozapadno od Varšave i pored autoputa A2, najvažnije veze zapad-istok u Poljskoj.

Milan Lani, korporativni direktor za upravljanje proizvodima u ugovornoj logistici u cargo-partneru, objašnjava strateški značaj skladišta: „Zahvaljujući svom položaju u centru zemlje, naš iLogistics centar Brvinov je idealno središte za distribuciju u Poljskoj i mnogim drugim evropskim destinacijama. Neposredna blizina aerodroma u Varšavi takođe ga čini strateškom tačkom za međunarodni vazdušni prevoz. Površina od 3.000 m² koju smo sada dodali objektu je posvećena su aktivnostima unakrsnog skladištenja (cross-docking) i skladištenja u obliku rinfuze (bulk storage).“

Uporedo sa proširenjem svog pogona u Brvinovu, cargo-partner u Poljskoj je ojačao fokus na kvalitetu i kontroli procesa i stekao odgovarajuće sertifikate IFS logistike i GDP sertifikate. Dobavljač logistike trenutno radi na dobijanju HACCP sertifikata za svoj iLogistics centar Brvinov, kao i za svoj iLogistics centar Zori, koji pruža 6.650 m² skladišnog prostora u blizini posebne ekonomske zone Katovice.

U kombinaciji sa manjim skladištem teretnih partnera u Poznanju, kompanija upravlja ukupnom površinom skladišta od skoro 20.000 m² sa više od 13.000 slotova za palete u Poljskoj.

5.200 dodatnih slotova za palete u Slovačkoj

Samo godinu dana nakon najnovijeg širenja iLogistics centra u Dunajskoj Stradi, cargo-partner u Slovačkoj je još jednom odlučio da investira u objekat kako bi zadovoljio veliku potražnju za skladišnim uslugama u regionu.

Milan Lani kaže: „Ova investicija će nam pomoći da iskoristimo punih 14,5 m visine skladišnog prostora i da povećamo broj slotova za palete po kvadratnom metru. Proširenje će biti podeljeno u dve faze: tokom prve faze povećavamo svoje kapacitete za 3.600 slotova za palete, a takođe smo dobili i dva nova viljuškara. Druga faza biće realizovana početkom septembra i sastojaće se od 1.600 slotova za palete kojima upravlja jedan novi viljuškar. “

Zahvaljujući direktnoj povezanosti sa železničkim terminalom za prevoz kontejnera METRANS, skladište je jedno od najvažnijih čvorišta železničkog transporta u Evropi.

Njegova povoljna lokacija nudi železnički pristup većini glavnih morskih luka u Evropi, kao i brze veze iz Kine putem Novog puta svile. Iz distributivnog centra u Dunajskoj Stredi, cargo-partner isporučuje automobilske komponente vodećim OEM proizvođačima u nekoliko evropskih zemalja, uključujući Slovačku, Mađarsku, Austriju i Češku.

Moderne skladišne hale pružaju 30.300 slotova za palete na 18.300 m² skladišnog prostora, uključujući 3.300 m² carinskog skladišta. Zajedno sa iLogistics centrom u Bratislavi, cargo-partner u Slovačkoj poseduje ukupno 26.500 m² skladišnog prostora sa više od 44.000 slotova za palete, nudeći široku paletu usluga sa dodatom vrednošću za svoje kupce.

Jačanje stručnosti za prehrambene proizvode u Češkoj

cargo-partner u Češkoj stavlja poseban fokus na rešenja za skladištenje i distribuciju za sektor prehrambenih i kvarljivih proizvoda. U iLogistics centru u Dobrovizu u blizini praškog aerodroma, kompanija nudi skladištenje u temperaturnom opsegu temperature sredine (+15 do +25°C) i na hladnom (+2 do +8°C). Da bi proširio svoju stručnost i upotpunio svoj portfolio usluga u prehrambenoj industriji, cargo-partner je od 1. juna 2021. godine preuzeo češku kompaniju Gibon Logistics.

Milan Lani objašnjava: „Gibon Logistics nudi jedinstvena rešenja za isporuke smrznute hrane. To će nam omogućiti da našim kupcima pružimo usluge po meri za bilo koju veličinu pošiljke, od pojedinačnih komada do paleta. Pored toga, sada upravljamo manjim rashladnim skladištem u Brnu, koje služi kao čvorište za stanicu za Moravsku regiju. U kombinaciji sa našim glavnim skladištem u Dobrovizu blizu praškog aerodroma, možemo postići idealnu pokrivenost Češke.

Sve naše usluge skladištenja i distribucije koriste aktivno hlađenje kako bi osigurale neprekinuti hladni lanac. Kao sledećikorak u našem tekućem razvoju, radimo na postavljanju skladišnog prostora za smrznutu robu (-5 do -15°C) u okviru našeg iLogistics centra Prag.“

O cargo-partner-u

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za vazdušni, pomorski, kopneni transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko milijardu evra u 2020. godini i trenutno zapošljava 3.250 ljudi širom sveta.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti