cargo-partner proširuje čarter ponudu

Komentari: 0
Fotografija od: cargo-partner

Napredak globalnih napora za vakcinaciju i istovremeni nagli porast potražnje za robom široke potrošnje dovode do povećane potrebe za transportom. Kao rezultat zategnute tržišne situacije u pomorskom transportu, kao i na Novom putu svile, kompanije traže alternativna transportna rešenja za održavanje svojih lanaca snabdevanja.

Uprkos ograničenjima kapaciteta u avionskom transportu, cargo-partner nudi svojim klijentima nedeljne čarter letove iz Azije u Evropu i nedavno je proširio svoj uspešan čarter program. Pored toga, postojeća mreža je proširena sa još odredišta.

Dodatne čarter veze između Kine i Evrope

Oživljavanje globalne ekonomije je u punom jeku, a industrijska proizvodnja se ponovo ubrzava. Pokretačima ovog razvoja se smatraju naročito privatna potrošnja, ali i automobilski, visokotehnološki i maloprodajni sektor. Kako bi kupcima pomogao u održavanju lanaca snabdevanja, cargo-partner nudi redovne čarter usluge od Hong Konga do Budimpešte sa dva polaska nedeljno od proleća 2020. (samo jedan polazak nedeljno tokom letnjih meseci).

Kao odgovor na sve veću potražnju kupaca, pružalac usluga logistike i transporta sada je produžio redovne čarter usluge između Azije i Evrope do kraja godine. Da bi upotpunio ovu uslugu velike potražnje, cargo-partner je takođe uveo nedeljne čarter letove od Frankfurta do Džengdžoua i nazad, počev od juna 2021.

Zbirni letovi nedeljno za SAD i Vijetnam

Pored nedeljnih avionskih teretnih čartera od Hong Konga do Budimpešte i između Džengdžoua i Frankfurta, cargo-partner je sada pokrenuo i nedeljni čarter program sa delimičnim utovarima od Beča do međunarodnog aerodroma O'Hare u Čikagu, jer kupci sve češće zahtevaju avionska rešenja za teret na ovoj ruti.

Bečki aerodrom služi kao idealno središte za centralnu i istočnu Evropu, dok je Čikago strateško polazište za distribuciju na američkom srednjem zapadu. Ova usluga je pogodna za generalni teret svih vrsta, a zahvaljujući širokoj mreži, kompanija može da ponudi sveobuhvatne carinske usluge i usluge „poslednje milje”.

Od proleća cargo-partner nudi i novu zbirnu uslugu sa nedeljnim polascima iz Hanoja i Ho Ši Mina za Minhen, Frankfurt i Beč. Ovo rešenje od vrata do vrata uključuje preuzimanje sa bilo koje lokacije u Vijetnamu i isporuku do krajnjeg odredišta u Evropi.

Pored ovih redovnih čarter usluga, cargo-partner kontinuirano prima brojne ad hoc zahteve za potpune i delimične čarter letove za prevoz hitno potrebne robe, kao i za posebne kurirske usluge u avionu. „cargo-partner je prepoznao potrebe kupaca za vremenski kritične transporte i može osigurati trenutnu dostupnost i najbrže vreme za odgovore na ove zahteve“, objašnjava izvršni direktor cargo-partnera Stefan Krauter odluku o proširenju uspešne ponude čartera.

Uspešno izvršenje brojnih ad-hoc avionskih teretnih čartera

Tim cargo-partnera u Slovačkoj nedavno je organizovao dva uspešna čartera za hitne slučajeve od severoistočne Kine do Slovačke za poznatog kupca iz automobilske industrije. Zbog neočekivanog kašnjenja u lancu snabdevanja, kupac je hitno zahtevao isporuku dve velike pošiljke kako bi sprečio potpuno zatvaranje proizvodnje u svom evropskom pogonu.

Rešenje koje je obezbedio cargo-partner podrazumevalo je preuzimanje i prevoz do aerodroma u Pekingu, carinjenje, avionski prevoz do Beča i isporuku do mesta proizvodnje. Oskudni teretni kapaciteti i činjenica da je aerodrom Bratislava zatvoren zbog rekonstrukcije piste učinili su prevoz u kratkom roku posebnim izazovom.

Već u toku zime i proleća, češka filijala cargo-partnera izvršila je nekoliko važnih medicinskih pošiljki kako bi doprinela borbi protiv širenja pandemije COVID-19. Zajedno sa filijalom u Šangaju, kompanija je organizovala transport 5,5 miliona antigenskih testova.

Prva i najhitnija pošiljka od 55 tona izvršena je čarter letom, po sistemu od vrata do vrata za samo 72 sata. Nakon carinjenja, pošiljka je sortirana, prepakovana i paletizovana u skladištu cargo-partnera pored praškog aerodroma. Češka vatrogasno-spasilačka služba je potom organizovala konačnu podelu test kompleta školama širom zemlje.

Nakon toga su usledila preostala dva transporta. Sličan transport izvršen je u zimu 2020. godine, kada je cargo-partner iznajmio avion Antonov An-124 kako bi se prilagodio veličini pošiljke.

Čarter Boing-747 izazvao pometnju u Dizeldorfu

Nedavno su dva čarter leta Boing-747 izazvala veliku pometnju u Dizeldorfu. Tim cargo-partnera u Nemačkoj, zajedno sa svojim kolegama u Kini, organizovao je dva transporta iz Džengdžoua u Dizeldorf za vremenski kritične isporuke medicinskih proizvoda i hitno potrebne robe za automobilski sektor.

Zbog velike potražnje u regionu, jedan od nedeljnih čarter letova iz Džengdžoua preusmeren je direktno na aerodrom u Dizeldorfu. Sletanje Boinga B747-400 - redak prizor na ovom aerodromu - izazvalo je veliku pometnju, a brojni posmatrači koji su uočili avion izazvali su gužvu oko aerodroma u želji da ga fotografišu.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta.
Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko milijardu evra u 2020. godini i trenutno zapošljava 3.250 ljudi širom sveta.


0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti