cargo-partner ostvario rekordan promet od 1,8 milijardi evra u 2021. godini

Komentari: 0
Fotografija od: cargo-partner

U izazovnom tržišnom okruženju, cargo-partner je u 2021. godini zabeležio značajan rast prometa kao i obima u svim oblastima poslovanja. Uspešna putanja rasta ogleda se u širenju globalne mreže filijala i povećanju kapaciteta skladišta.

Stabilnost i fleksibilnost u izazovnim vremenima – pokazalo se kao formula za uspeh u kompaniji cargo-partner. Nakon što je prvi put u 2020. godini premašio milijardu evra globalnog prometa, međunarodni transport i logistički provajder je prošle godine zabeležio dalji rast prometa.

U poređenju sa referentnim periodom, promet kompanije je porastao za 72% i dostigao preko 1,8 milijardi evra u 2021.

Inovativna rešenja i proširenje mreže

Izvršni direktor Stefan Krauter zadovoljan je pozitivnim rezultatom: „Rano smo shvatili šta je važno u Covid krizi i brzo smo reagovali u prilagođavanju naših internih procesa i portfolija usluga. Dalje smo ojačali naše dugogodišnje prisustvo u Centralnoj, Istočnoj Evropi i Aziji, a takođe smo iskoristili strateški važna nova ciljna tržišta sa otvaranjem kancelarija u Ujedinjenom Kraljevstvu, Grčkoj, Severnoj Makedoniji, Australiji i nedavno u Indoneziji. Idemo tamo gde smo potrebni našim kupcima, fokusirajući se na održivi rast naše kompanije i na razvoj dugoročnih odnosa sa klijentima.”

Stefan Krauter - Copyright Esther Horvath

U FCL železničkom transportu, cargo-partner je prošle godine transportovao 15.000 TEU – skoro 40% više nego 2020. godine, dok je obim LCL železničkog transporta porastao sa 66.000 na 110.000 m³.

Iako je usluga preko Novog puta svile trenutno obustavljena zbog sukoba u Ukrajini, cargo-partner pruža alternative sa svojim veoma uspešnim „Adria Ekpress Service” između Azije i Kopra, kao i prilagođenim čarter rešenjima.

Pošiljke pomorskog transporta su takođe dostigle rekordni nivo od 318.000 TEU u 2021. uprkos napetoj situaciji na tržištu.

Procvat avionskog transporta, rast drumskog transporta i skladišne logistike

Logistička kompanija postigla je jednocifreni ili dvocifreni rast u svim oblastima u smislu obima, ali najveći pokretač prodaje bile su istorijski visoke vozarine.

Najveći rast zabeležen je u avionskom transportu, gde je tonaža porasla sa preko 180.000 tona na nešto manje od 240.000 tona u 2021. Ovo povećanje od preko 32% posledica je širokog spektra čarter i hitnih rešenja kompanije, koje sve veći broj kupaca zahteva.

Prošireni asortiman drumskog transporta i skladišnih usluga kompanije cargo-partner doprineo je rastu od 19,3% u segmentu transporta/logistike u 2021. Globalni skladišni prostor se povećao sa 260.000 m² na više od 280.000 m², sa cargo-partnerom koji je investirao u nove skladišne kapacitete u Nemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Kini i Tajlandu,između ostalih zemalja. Naravno, ovaj rast se odražava i na broj zaposlenih: cargo-partner je 2021. godine zaposlio više od 500 novih radnika i trenutno zapošljava 3.900 ljudi u 40 zemalja.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski pomorski, kopneni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta. 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti