cargo-partner će udvostručiti skladišni kapacitet svog iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi, Slovačka

Komentari: 0

U utorak, 14. novembra 2023. godine, međunarodni transportni i logistički provajder zvanično je započeo izgradnju treće magacinske hale u svom iLogističkom centru u Dunajskoj Stredi.

Proširenje će skoro udvostručiti kapacitet skladištenja sa sadašnjih 27.600 na 50.000 paletnih mesta. Po završetku, cargo-partner će otvoriti 60 do 70 dodatnih radnih mesta u novom pogonu.

cargo-partner posluje u Slovačkoj već 30 godina i jedna je od najuspešnijih šlogističkih kompanija u zemlji.

Kompanija je 2022. godine ostvarila promet od skoro 140 miliona evra i trenutno zapošljava više od 200 stručnjaka za logistiku u svojim filijalama u Bratislavi, Dunajskoj Stredi, Žilini i Košicama.

Povećanje kapaciteta sa 18.200 na 34.300 m²

iLogistics centar u Dunajskoj Stredi radi od 2012. godine, postepeno se širio kako bi zadovoljio rastuću potražnju kupaca za logističkim rešenjima.

Prethodno proširenje u 2020. godini povećalo je kapacitet skladišta na 18.200 m².

Izgradnja treće hale predstavlja četvrtu i završnu fazu projekta, čime se kapacitet skladišta logističkog kompleksa povećava na 34.300 m² na lokaciji od 60.000 m².

Nova magacinska zgrada klase A projektovana je sa akcentom na energetsku efikasnost.

Imaće regalni sistem sa 22.400 paletnih mesta raspoređenih na 14.600 m², kao i odvojenu površinu od 1.500 m² koja može da služi kao skladište bez prašine ili zona za preradu.

Objekat će imati 22 utovarne rampe i dve ulazne kapije za efikasan utovar i istovar.

U planu je i ugradnja druge KLT mašine za pranje pored one u postojećem objektu.

Direktna veza sa Metrans terminalom

Strateška lokacija skladišta i direktna veza sa intermodalnim terminalom Metrans omogućavaju cargo-partneru da smanji vreme transporta za jedan do dva dana, što rezultira značajnim ekološkim i ekonomskim prednostima.

„Zahvaljujući našoj povezanosti sa intermodalnim terminalom, kontejnere koji stižu vozom iz luka Bremerhafen, Hamburg, Kopar, Roterdam, Trst i Istanbul možemo istovariti direktno u naše skladište, eliminišući potrebu za kamionskim transportom.

Naše čvorište za ukrštanje ima devet kapija za utovar i istovar kontejnera, kao i zasebnu kapiju za tešku i vangabaritnu robu“, rekao je Tibor Majzun, generalni direktor Slovačke i regionalni direktor za severoistočnu Evropu u kompaniji cargo-partner. cargo-partner je trenutno jedina kompanija u Slovačkoj koja pruža ovu uslugu.

Početak rada planiran je za četvrti kvartal 2024. godine.

U prvoj fazi, cargo-partner će zaposliti 20 novih radnika.

Kada nova magacinska hala bude u potpunosti operativna, očekuje se povećanje na 60-70 mesta.

Svečano postavljanje temelja za novu magacinsku halu

Zvaničnoj ceremoniji postavljanja kamena temeljca prisustvovali su Johanes Vimer, ambasador Austrije u Slovačkoj Betina Trojer, komercijalni savetnik austrijske ambasade, i Alena Blahutova, korporativni direktor za nekretnine ATL Immoinvest.

Gospodin Stefan Krauter, osnivač i izvršni direktor cargo-partnera, istakao je značaj iLogistics centra: „Naš slovački tim je vrhunski igrač u našoj grupi i drago mi je što su prepoznali i iskoristili potencijal Dunajske Strede kao vitalnog intermodalnog čvorišta , pretvarajući ga u uspešan logistički centar.

To je sada jedno od naših najvažnijih železničkih teretnih čvorišta u Evropi, što nam omogućava da isporučujemo automobilske komponente vodećim OEM proizvođačima u različitim zemljama Centralne Evrope.

Dogradnjom treće magacinske hale, nastavljamo našu priču o uspehu sa još jednom glavnom logističkom lokacijom u Dunajskoj Stredi.

Proširenjem će upravljati specijalista za nekretnine u centralnoj i istočnoj Evropi ATL.

Fokusirajte se na skladištenje i logistiku

cargo-partner iLogistički centar u Dunajskoj Stredi trenutno ima kapacitet od 27.600 paletnih mesta na 18.200 m², sa preko 11.000 m² namenjenih carinskom magacinskom prostoru.

Sa dugogodišnjem iskustvom u rukovanju automobilskim i industrijskim komponentama, visokotehnološkim mašinama, kao i velikim teretom i projektnim pošiljkama, tim cargo-partnera pruža niz dodatnih usluga za različite industrije.

Pored skladišta u Dunajskoj Stredi, cargo-partner ima i drugo skladište u Bratislavi sa kapacitetom od 14.000 paletnih mesta na 8.200 m².

O cargo-partneru

cargo-partner je globalna logistička kompanija punog opsega koja nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentsku prednost za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 2.06 milijardi EUR u 2022. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti