APR: Podaci o firmama Zapadnog Balkana na regionalnoj platformi privrednih registara BIFIDEKS

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Podaci o firmama sa Zapadnog Balkana dostupni su na zajedničkoj regionalnoj platformi privrednih registara BIFIDEKS, objavila je Agencija za privredne registre (APR) Srbije.

Platforma BIFIDEKS koja je, kako je objavljeno, sada dostupna u punom kapacitetu, regionalna je platforma za analitiku poslovnih i finansijskih podataka o privrednim društvima u regionu Zapadnog Balkana.

Ona omogućava pristup statusnim i finansijskim podacima 1,5 miliona pravnih i fizičkih lica iz zvaničnih registara u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini (Republika Srpska).

Preko platforme www.bifidex.com korisnici mogu da analiziraju tržište u regionu po privrednim granama i finansijskim parametrima, da porede finansijske performanse privrednih društava, a omogućeno je i dobijanje integralnih informacija o povezanosti fizičkih i pravnih lica u regionu.

Podaci iz zvaničnih registara dobijaju se u realnom vremenu, dostupni su na svim zvaničnim jezicima zemalja članica platforme, kao i na engleskom, dok je finansijska analitika omogućena u valutama koje su u upotrebi u regionu, kao i u evrima.

BIFIDEКS omogućava i uslugu obaveštavanja zainteresovanih korisnika o promenama podataka u izabranim kompanijama i o njihovim ovlašćenim licima, a na osnovu promena izvšenih u zvaničnim registrima.

Pored pretrage sa osnovnim podacima o fizičkim i pravnim licima, koja je besplatna, svaki novi registrovani korisnik BIFIDEX-a dobija i besplatnu promotivnu godišnju pretplatu za korišćenje određenih usluga, nakon koje su dostupne i komercijalne pretplate.

Platforma BIFIDEКS je pokrenuta 2017. godine, kao regionalna inicijativa sa ciljem povećanja transparentnosti, pravne sigurnosti i olakšanja poslovanja na širem tržištu Zapadnog Balkana.

Tu inicijativu su podržale vlade zemalja čiji privredni registri učestvuju u radu platforme, koja je razvijena i finansirana sredstvima podrške Evropske banke za obnovu i razvoj i (EBRD) i Fonda za dobro upravljanje Ujedinjenog Кraljevstva (UК GGF).

Izvor: Beta

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti