Apple je razvio sistem za ažuriranje isključenih telefona u kutiji

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Apple je navodno razvio uređaj koji omogućava ažuriranje softvera na iPhone uređajima čak i kada su telefoni bezbedno uskladišteni i upakovani u originalne kutije.

Rešenje je zanimljivo, ali postavlja i neka bezbednosna pitanja.

Već neko vreme se šuška o uređaju pod nazivom Presto, a sada je francuski portal iGeneration objavio prve nezvanične fotografije koje su procurile u javnost. Izgled uređaja nije zanimljiv.

Što je još važnije, omogućava Apple-u da isključi čak i dekonfigurisane telefone na daljinu i bez ikakvog kontakta, poveže ih na Internet, preuzme određenu datoteku sa Interneta i otpremi je na telefon, koji se zatim ponovo isključuje.

Bloombergov Mark Gurman, koji se smatra guruom ranih tačnih informacija o Apple stvarima, tvrdi da se presto povezuje sa telefonima u kutiji koristeći magsafe bežično punjenje i druge bežične tehnologije.

Portal iGeneration tvrdi da pored magsafa igra uključuje i bežičnu vezu preko NFC standarda, koji se, između ostalog, koristi i za beskontaktno plaćanje telefonima na POS terminalima.

Pošto čip koji omogućava rad NFC sistema može da radi i kada je telefon isključen ili ima praznu bateriju, sistem bi trebalo da radi ovako: uređaj preko NFC-a šalje instrukciju na telefon koji je prethodno pripremljen za njega, da uključite ga i omogućite bežičnu vezu.

Kada telefon to uradi, takođe dobija informacije o tome koju bežičnu mrežu da izabere i koju lozinku da unese.

Telefon verovatno radi u nekom posebnom režimu koji ne zahteva registraciju korisničkog naloga i sve ostale sitnice koje moramo da popunimo kada prvi put uključimo telefon.

Kada je povezan na veb, preuzima najnoviju ispravku i učitava je na telefon pre nego što se ponovo isključi.

Istovremeno, Magsafe navodno vodi računa o tome da su baterije u svakom trenutku dovoljno napunjene i da mogu nastaviti na ovaj način ažuriranja u nedogled.

Kada kupac kupi uređaj mesec dana, pola godine ili godinu dana nakon zvaničnog puštanja u prodaju iPhone-a, zahvaljujući Prestu, u ruci će imati originalno upakovani mobilni telefon, koji će imati potpuno svežu verziju operativnog sistema. . instaliran.

Nadamo se samo da takav alat neće biti zloupotrebljen za tajno instaliranje zlonamernih kodova na beskontaktne uređaje. Na nekoj bezbednosnoj proveri u nekoliko policijskih zemalja.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti