Aluform donosi novu tehnologiju za aluminijumske fasade u naš region

Komentari: 0

Nemačka kompanija Aluform već 50 godina razvija vrhunske održive fasadne i krovne sisteme od aluminijuma. Ova kompanija, sa svojim proizvodima i uslugama, pruža višestranu podršku arhitektama, planerima, korisnicima i montažerima, u rasponu od početnog planiranja za građevinske projekte i rekonstrukcijske poduhvate, do razvoja i montaže.

Najnovija tehnologija koju je ova kompanija razvila i ponudila međunarodnom tržištu jesu nova sistemska rešenja za podkonstrukcije kod ventilirajućih fasada. Ovaj inovativni sistem omogućuje veoma brzu montažu fasadnih panela za sve uobičajene površine i to bez alata, što ga čini posebno atraktivnim za sve građevinske firme, arhitekte i planere.

Nova podkonstrukcija sastoji se od FM sistemskih šina u koje se sistemski držač jednostavno ubacuje kroz tzv. klik sistem.

Ovakav praktični sistem osigurava efikasno sklapanje fasadnih obloga ventilirajućih panela bez komplikacija i grešaka.

Uvođenjem ovakvih inovativnih rešenja u praksu, Aluform jača svoju poziciju dobavljača održivih i ekonomičnih fasadnih sistema izrađenih od aluminijuma: “Aluminijum je izdržljiv, može da se reciklira, a istovremeno nudi ogromnu slobodu u dizajnu“, kaže direktor Fridrih Bergman i dodaje: “Tako svojim proizvodima omogućavamo savremenu i održivu arhitekturu.“

Pored inovativnih podkonstrukcija, Aluform proizvodi visokokvalitetne fasadne i krovne elemente od aluminijuma. Ovaj asortiman uključuje talasaste i trapezne profile, kasetne i stojeće falcne profile, panele za fasadno oblaganje, perforisane panele, kao i sendvič elemente za krovne pokrivače i zidne obloge.

U kombinaciji sa fleksibilnim solarnim modulima, Aluform isporučuje i kompletne sisteme aluminijumskih trapeznih falcnih profila ALU-Solar za krovno integrisane solarne sisteme koji štede resurse.

Pored ovoga, našem tržištu mogu biti veoma interesantne Aluform profilisane table sa površinskom zaštitom od buke. Zbog njihovog niskog unutrašnjeg prigušivanja, profilisani limovi sa ovom zaštitom stimulišu samo lakše vibracije koje dolaze sa pojavom kiše ili grada sa čime se značajno neutrališe neugodno dobovanje po krovu.

Za sve ALUFORM proizvode postoji, naravno, široka paleta dodatne opreme: pričvršćivači, ivične ploče, ventilacioni grebeni, aluminijumski dodaci za ventilatore, zaptivne trake, obloge za cevi itd.

Krovni i fasadni profili od aluminijuma su lagani, stabilni, ne zahtevaju održavanje, lako se obrađuju i svestrani su. Smele vizije jedinstvene estetike mogu se ostvariti zahvaljujući svojim prednostima u zgradama orijentisanim ka budućnosti. Aluminijum, kao građevinski materijal, kombinuje dug radni vek i slobodu dizajna u pogledu oblika i boja.

Aluform je, zahvaljujući inovativnosti i kvalitetu svojih proizvoda, prisutan na svim najvećim tržištima po svetu.

Ova kompanija, primera radi, ima respektabilne reference od Nemačke preko Kazanja do Abu Dabija gde je, između ostalog, svojim proizvodima pokrila jedan od najvećih krovova od aluminijuma na svetu za reprezentativni objekat “Ferrari World” u tom gradu.

Interesantno je da je Aluform na licu mesta svojim mobilnim mašinama radio krovne profile i do neverovatnih 100 metara dužine po komadu.

Aluform odnedavno ima i svog predstavnika za tržišta bivše jugoslavije. 

Milan Vučković iz Beograda svim zainteresovanima za Aluform proizvode može da pruži mnoge dodatne informacije telefonom (+38164 4296-855) ili e-mejlom preko: westbalkan@aluform.de 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti