Agile i IT spektakl godine – Regional Scrum Gathering Belgrade 2020.

Komentari: 0

IT industrija generalno ruši stereotipe po kojima Srbija zaostaje za svetom oko dve decenije.

Kada je u pitanju Agile, tu se gotovo postavljaju rekordi. Prvi regionalni Scrum Gathering u ovom delu Evrope biće održan u Srbiji, a Beograd će imati čast da bude domaćin. Agile Serbia, edukativni centar za agilni razvoj, stoji iza organizacije Regional Scrum Gathering-a Belgrade 2020, koji se održava 4-5. juna u Belexpo centru. 

Za jedan događaj ovakve veličine i značaja nije bilo dovoljno samo dobiti podršku za organizaciju. Posebno ako se uzme u obzir da Agile Serbia iza sebe već ima četiri, više nego uspešno realizovane konferencije, tako da posetiocima treba pružiti neponovljiv doživljaj.

Ovaj događaj koji će se održati pod sloganom „Spoj Agile i IT budućnosti“ (The confluence of Agile & IT future), ima sve predispozicije da to i učini.

Zašto? Zbog toga što će se po prvi put okupiti vodeći lideri svetskog ranga iz Agile i IT sveta koji će na sceni podeliti svoja iskustva iz prakse i izneti svoje prognoze i viđenja daljih pravaca razvoja. Posetioce očekuju vrhunske Agile teme, bilo da su one iz tehničkog domena i da su orijentisane na procese, ili su pak vezane za drugi važan segment agilnog pristupa, za ljude, unapređenje komunikacije i timskog rada.

Novina koju Regional Scrum Gathering Belgrade 2020. donosi u odnosu na Agile Serbia Konferencije je ta da će biti dvodnevni događaj. Samim tim, biće dosta više različitog sadržaja, bilo predavanja, bilo radionica. Isto tako, događaj će za svaki dan imati glavnog govornika. Zajedničko im je to da su obojica potpisali krovni dokument za agilni pristup, Agile Manifesto, a to su Arie van Bennekum i Brian Marick.

Pored njih dvojice, koji će govoriti o Agile budućnosti svako iz svog domena ekspertize, Arie kao ekspert u agilnim transformacijama, a Brian kao tehnički ekspert, scenama će prodefilovati više od 40 uticajnih imena iz sveta, regiona i Srbije. Svi oni sa sobom donose jako interesantne, vruće Agile i tehničke teme, koje imaju isti cilj – da svakom učesniku pruže priliku za lični i profesionalni razvoj i usavršavanje.

A prilika za razvoj biće napretek, i to ne samo na scenama događaja kojih će biti četiri: Main, Development, Agile i Workshop scena, već i u kornerima. Coaching korner biće prostor za sve one koji žele bliskiju diskusiju sa nekim od trenera ili govornika, dok će za interakciju sa kompanijama i networking sa industrijom služiti BIZ korner. Neformalno druženje i razonodu sa sobom donosi Fun korner. 

Nesebičnu podršku događaju pružila je Agile zajednica, kao i brojne regionalne i domaće IT i non-IT kompanije koje su potvrdile učešće. Neke od njih su zainteresovane da predstave sebe i da se bolje upoznaju sa zajednicom, a neke jer žele da svojim ljudima omoguće najviši rang edukacije. Velika zahvalnost pripada i Scrum Alliance, krovnoj Scrum organizaciji u svetu, koja je pružila značajnu podršku.

Događaj će imati imati svoj prenos i u virtuelni svet za šta će se pobrinuti zvanična aplikacija događaja, MatchAbout. Putem aplikacije učesnici će moći da isprate sve vezano za sam događaj, od pre-event faze pa do post-event perioda. Bilo da im trebaju logističke informacije o događaju, agenda i vodič za taj dan, ili žele da čuju šta su rekli predavači koje nisu mogli da isprate, MatchAbout je pravo mesto za to.

Registracije su već počele, a svi zainteresovani mogu svoje učešće da potvrde putem linka. Više informacija o događaju možete pronaći na www.agile-serbia.rs.

Agile Serbia tim vas očekuje na najvećem Agile i IT događaju na našim prostorima!

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti