64. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA - Biraj tehniku, budi inteligentan

Komentari: 0

Među aktuelnim svetskim trendovima u industriji, koje će izlagači u svojim programima, proizvodima i uslugama promovisati na 64. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji će od 24. do 27. maja 2022. godine biti održan na Beogradskom sajmu, prednjačiće Industrija 4.0, veštačka inteligencija i mašinsko učenje, industrijska bezbednost i zaštita, dekarbonizacija, cirkularna ekonomija.

Cilj manifestacije, u sedmoj deceniji postojanja, jeste da se, u jedinstvenom poslovnom ambijentu velike pametne fabrike, promovišu proizvođači, konstruktori, inovatori, start up i job shop preduzeća, trgovci, distributeri, udruženja i zastupnici vodećih svetskih kompanija u industriji.

I ove godine, učesnicima i poslovnim partnerima biće obezbeđena privilegija i mogućnost da na jednom mestu predstave aktuelne tehničko-tehnološke inovacije i rešenja, industrijske potencijale, da razmene iskustva, otvore perspektive za nova ulaganja i poslovna umrežavanja, da budu deo partnerstva između nauke i privrede i interakcije između Industrije 4.0, mobilnosti radne snage, energetskih rešenja, veštačke inteligencije. I sve to u atmosferi neposrednih sajamskih međuljudskih kontakata, toliko potrebnih i u eri digitalizacije i masovnih komunikacija industriji i privredi.

Prema najavama, najviše izlagača za najavljeno je iz oblasti "Integre", CNC mašina, obradnih centara, alata i sistema alata, iz oblasti industrijske elektronike i mernih uređaja, te termotehnike i elektroenergetike.

Slična "tenzija" očekuje se i u oblasti materijala i komponenti za industriju, tehnologija i opreme za pripremu i prečišćavanje vode i sistema i komponenti za pakovanje i ambalažu.

Pred izlagačima stoji i dodatni imperativ: inovativnost proizvoda i tehničko-tehnološke novosti u svim oblastima - od 3D i laserskih tehnologija, električnih letelica i robotike, do obrade plastike, automatizacije proizvodnih procesa, mernih instrumenata, alata.

U izgledu su i iznenađenja u sektoru bespilotnih letelica.

Da je sajamska programska platforma stimulativna govori i podatak da su još u ranoj fazi priprema sajma svoje organizovane nastupe najavili Slovenci, Austrijanci i Česi, kao i svi naučno-istraživački centri pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sajam tehnike je dokaz da je uvek pravo vreme da se napravi pametan izbor.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti