5G tehnologija se usvaja brže nego što se očekivalo, već ima više od 220 miliona korisnika

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Usvajanje 5G tehnologije brže je nego što se očekivalo, prošle godine je na tržištu bilo 380 5G uređaja, što je osam puta više nego prethodne godine, baza mobilnih 5G korisnika dostigla je 220 miliona, a bežični kućni širokopojasni pristup 1,05 miliona, što je 17 i 21 puta više nego prethodne godine, rekao je izvršni direktor kompanije Huavei i predsednik Carrier Business Group Rian Ding na 5G forumu „donosi novu vrednost“ održanom na MVC Shanghai 2021.

Ding veruje da će se ovi brojevi utrostručiti 2021. godine, jer se i industrija 5G razvija brže nego što se očekivalo, što ovu tehnologiju čini sve dostupnijom širokom broju korisnika.

Cene 5G telefona padaju, tako da na tržištu već postoji više uređaja po ceni ispod 150 USD i oko 30 srednjih i nižih telefona po ceni ispod 300 USD.

Prema Dingu, ekosistem 5G mobilnih telefona postaće zreo kao i 4G tokom godine do najviše dve godine.

Ding je potvrdio da u Kini i Južnoj Koreji, prvim zemljama koje su uvele 5G tehnologije, telekom operateri već vide komercijalni povraćaj ulaganja u 5G mrežu.

Huavei je takođe zvanično predstavio svoje 5GtoB rešenje na MVC Šangaj, koje omogućava stvaranje nove vrednosti kroz čitav lanac komercijalizacije 5G tehnologije, a pokriva prodaju, poslovanje i usluge. Ovo rešenje će pojednostaviti transakcije za poslovne kupce, pomoći operaterima da komercijalizuju svoja mrežna ulaganja i omogućiti svim telekom partnerima da vrše inovacije.

Huavei 5GtoB rešenje uključuje četiri dela: 5GtoB mreža za planiranje, izgradnju i optimizaciju mreža, 5GtoB NaaS koja olakšava primenu nove tehnologije u njihove procese, 5GtoB App Engine koji je inovacioni centar za nova aplikativna rešenja i 5GtoB tržište gde poslovni korisnici mogu lako doći do aplikacije koja im je potrebna.

Ding je naglasio da će digitalizacija industrije biti veliko tržište, ali da se razvoj digitalne infrastrukture razlikuje u različitim industrijama, što je rezultat nedostatka digitalnih standarda.

Zbog toga je pozvao sve igrače u industriji da rade zajedno na uspostavljanju 5GtoB standarda i ekosistema kako bi se ubrzala digitalizacija ekonomije.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti