500 KW DOSTUPNO ODMAH!

Komentari: 0

E-mobilnost postaje sve važnija širom sveta. Štaviše, e-mobilnost ima zadatak da postane ekološki prihvatljiva i održiva buduć nost mobilnosti kakvu danas poznajemo.

Da bi se postigao ovaj cilj potrebni su novi pristupi i tehnologije kako u automobilskoj industriji tako i u oblasti proizvodnje i distribucije električne energije.

Phoenix Contact, kao pionir e-mobilnosti, ima čitav portfolio inovativnih rešenja i proizvoda iz ove oblasti, počev od konektora na samim vozilima i stanicama za punjenje, preko specifičnih kontrolera i komponenti napajanja, pa sve do programa za kontrolu punjenja i naplate.
Sa tehnologijom punjenja velike snage električnih vozila - HPC (High Power Charging), napravljen je još jedan uspešan korak ka tome da vozila na baterije budu pogodna za svakodnevnu upotrebu.

Mogućnost brzog punjenja električnih vozila će oblikovati budućnost e-mobilnosti , jer ako postane jednako praktična i brza kao punjenje konvencionalnih vozila, potrošači će je trajno prihvatiti .

Evropska Unija i Nemačka vlada trenutno snažno promovišu stanice za punjenje električnih vozila, uključujući i izgradnju stanica sa tehnologijom punjenja velike snage.

HPC tehnologija zasnovana je na kombinovanom sistemu punjenja (CCS), standardu koji je Phoenix Contact razvio u saradnji sa automobilskom industrijom.

Jedan od najvećih izazova sa kojim su se suočili inženjeri prilikom razvoja konektora za brzo punjenje bio je kako dizajnirati poprečni presek kabla i ujedno zadržati dimenzije i težinu samog konektora na prihvatljivom, praktičnom nivou.

Ovaj problem se mogao prevazić i samo razvojem inteligentnog i efikasnog sistema hlađenja, kao i projektovanjem dobro osmišljenog kabla.

Konektori su opremljeni posrebrenim kontaktima i nosačem kontakata koji, zahvaljujući odličnoj toplotnoj provodljivosti, deluje i kao hladnjak.

Kao rezultat, istovremeno se postiže posebno visok nivo stabilnosti i izuzetne performanse hlađenja.

Sva ova rešenja dovela su do toga da Phoenix Contact predstavi, prvi na svetu, kabl i konektor za punjenje električnih vozila snagom od 500 kW!

Za detaljnu specifikaciju ovih kablova, kao i drugih proizvoda iz oblasti e-mobilnost kontaktirajte nas.

Ekskluzivni zastupnik brenda Phoenix Contact za tržište Srbije:
Autoput za Novi Sad 110b, 11080 Beograd, Zemun
Telefon: +381 11 4145 900
E-mail: office@konvex.rs
Web: www.konvex.rs
Posetite naš web shop: b2b.konvex.rs/shop

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti