3DEXPERIENCE forum u Beogradu

Komentari: 0

U hotelu Tulip Inn na Novom Beogradu, 12. oktobra ove godine u organizaciji kompanije CADCAM Data, članice CADCAM Grupe, priređen je događaj na temu 4. Industrijske revolucije, odnosno o tome kakve inovacije donosi u svet 3D projektovanja, simulacija, robotike, upravljanja proizvodnjom i poslovnih procesa.

Prisutni su imali priliku da se sretnu sa najvećim stručnjacima iz CADCAM Grupe i sa specijalnim gostima, stručnjacima iz kompanije Dassault Systèmes i potpuno besplatno dobiju savete za unapređenje svog poslovanja.

Uvodni govor održao je direktor CADCAM Data Čedomir Duboka, koji je pozdravio prisutne i zahvalio se na velikom odzivu na forum, čija je tema bila “3DEXPERIENCE podržava Industriju 4.0”

Četvrta industrijska revolucija donosi u svet razvoja proizvodnje i proizvoda, povezanost ljudi, mašina, interneta i elektronike, jedan kolobrativni prostor gde se odvija razmena svih informacija kako bi jedan proizvod nastao. Od početne ideje, preko realizacije i praćenja procesa do krajnjeg proizvoda, istakao je direktor Čedomir Duboka.

Stručnjaci iz Dassault Systèmes održali su predavanje o platformi 3DEXPERIENCE kao novom standardu u projektovanju i proizvodnji, odnosno sveobuhvatoj poslovnoj platformi koja povezuje projektovanje, inženjere, menadžere, marketing i prodaju, kao i druge sektore i lokacije u integrisano okruženje, omogućavajući stvaranje više od proizvoda, a to su iskustva za kupce ili potrošače.

Platforma sadrži intuitivni navigacioni kompas – meni, koji čini osnovu u okviru koje se nalaze ključne aplikacije Dassault Systemès softverskih rešenja kao što su CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, SolidWorks, odnosno dodatne socijalne i kolaborativne aplikacije za 3D modelovanje, projektovanje i simulaciju, kao i aplikacije za inteligentno upravljanje podacima, pretraživanje i sistematizaciju podataka. 

Erwan Olive, iz kompanije Dassault Systèmes je, pored predavanja na temu 4. Industrijske revolucija – DELMIA Apriso, rekao da je jako bitno da shvatimo da postoje nova, napredna i jednostavnija rešenja za funkcionisanje proizvodnih procesa i rešavanje problema. DELMIA omogućava efikasno planiranje, upravljanje, optimizaciju, automatizaciju i simuliranje celokupnih proizvodnih procesa i pripadajućih resursa. Povezuje “virtualan “ i “stvaran” svet proizvodnje.

Na događaju nas je pozdravio i humanoidni robot Poppy koji predstavlja sistemsko inženjerstvo na 3DEXPERIENCE platformi, spoj projektovanja, mehatronike, virtuelne simulacije i 3D štampe.

Prisutnima se obratio, specijalni gost iz kompanije Dassault Systèmes, Direktor EuroMed regije Guido Porro, plasirajući jasnu poruku da Srbija ima ogroman potencijal za razvoj i da je najvažnije imati pravog partnera kao podršku na tom putu, napominjući da je kompanija CADCAM Data u sastavu CADCAM Grupe, partner u koga Dassault Systèmes ima puno poverenja, jer se stručnošću i znanjem ističu u svojoj delatnosti.

Dassault Systèmes, Direktor EuroMed regije Guido Porro

Prisutni su mogli u pauzama da probaju i projekat virtuelne realnosti, gde su bili u prilici da, bez odlaska na sajam automobila, pogledaju unutrašnjost modela koji ih interesuje, izaberu odgovarajuću kombinaciju boja i dodatne opreme. 

VR uređaj predstavlja najnoviju tehnologiju u procesu razvoja korišćenjem CAD softvera omogućava da virtuelno istražite, iskusite i ocenite kompletan proizvod pre izrade fizičkog prototipa ili finalnog proizvoda

U jednoj sali su bila predavanja u vezi sa razvojem i proizvodnjom, gde su od strane stručnjaka iz kompanije CADCAM Data predstavljene novosti u CATIA V5 i nove konfiguracije, kao i prednosti softverskog rešenja CATIA na 3DEXPERIENCE platformi.

Gospodin Milan Furtula, Rukovodilac razvoja kompanije Jugoimport SDPR je predstavio ispred kompanije svoja iskustva iz ugla korisnika. Kako je gospodin Furtula rekao, ubediti top menadžment da je investicija u softver pravi potez, je bilo teško, ali otkrivanje novih mogućnosti sa ovim softverom deluje beskonačno, smanjenje troškova je impozantno, a omogućava ne samo da se modelira bilo koji proizvod već se primenjuje sistemsko inženjerstvo, kroz koje se simulira realistično ponašanje proizvoda.

Predstavljen je i inovativan način podrške koju kompanija CADCAM Data nudi svojim klijentima, kroz CATIA Tips & Tricks, MyCADCAM portal, online chat podršku i sve to putem zvanične web stranice www.cadcam-group.eu/rs

U drugoj sali paralelno su se odvijala predavanja na temu realističnih simulacija, gde je predstavljeno vodeće softversko rešenje za simulacije SIMULIA 2017, koje omogućava korisnicima da istraže, optimizuju i ocene realno ponašanje proizvoda i njegovih performansi, a sve sa ciljem povećanja kvaliteta i mogućnosti.

Posle predavanja, organizatori su napravili druženje gde su prisutni mogli da postave pitanja i razgovaraju sa stručnjacima i predstavnicima drugih kompanija u jednoj izuzetno prijatnoj atmosferi. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti