31. BI-MU Sfortec Industry sajam – Milano

Komentari: 0
Fotografija od: bimu.it

Na Milanskom sajmu u oktobru ove godine održan je 31. BI-MU Sfortec Industry sajam, za predstavljanje inovacija u sektoru alatnih mašina, robotike, automatizacije, digatalne tehnologije, i ostalih srodnih segmenata u industrijskoj proizvodnji. I ove godine je privrednicima i pojedinim novinarima bio organizovan put na ovaj događaj, a od organizatora smo pred sam kraj izlaska ovog broja dobili impresivne podatke o posetiocima i izlagačima na ovom skupu.

Na ulazima izložbe registrovano je ukupno 65.000 poseta koje su predstavile ponudu proizvoda od 1.056 preduzeća, od kojih je čak 40% bilo iz inostranstva, koje su sačinjavali gosti iz 27 zemalja.

Događaj je pokrio izložbeni prostor od 100.000 kvadratnih metara, a to je 10% više nego na prethodnoj manifestaciji pre dve godine.

Obnovljeni i prošireni tehnološki indeks proizvoda - proširen najviše na svet IoT i digitalnih tehnologija, konsultantskim službama i start-up kompanijama, uživali su punu pažnju posetilaca. Prisutni su došli na kvalifikovanu izložbu, delimično novu i bogatu zanimljivim sadržajem izraženim na samim štandovima, ali i stručnim tribinama. 

Opseg proizvoda na sajmu privukao je i posetioce iz inostranstva, koji su iznosili 5% od ukupnog broja, a došli su iz 80 zemalja. Učešće kvalifikovanih inostranih gostiju obezbedilo je i 231 članova u organizovanim grupama stručnih kupaca iz 22 zemlje, u organizaciji UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE, Ministarstva ekonomije, i ICE Italijanske trgovinske agencije. 

Veoma pozitivno iskustvo za sam događaj je bilo i učestvovanje kolektiva Start-up Italiane (Collettiva Start-up Italiane), koji je organizovano od strane ICE Italijanske trgovinske agencije, uz saradnju UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE i Udruženje start-up Italija. 

Interesantan i poseban događaj je bilo izlaganje FCA-Alfa Romeo kompanije, koja je bila prisutna sa štandom u Hali 13, a gde se na specijalnom poligonu mogla zakazati test-vožnja za sve automobile iz game predstavljenih modela.

Entuzijasti koji su bili zainteresovani za testiranje vodećih automobila FCA Grupe, imali su veliki uspeh i odradili su ukupno 595 testova za vreme trajanja sajma, a dobili su i simpatičan naziv - "Ambiciozni piloti".

"Zapravo, sa svojom širokom ponudom proizvoda na izložbi, novim inicijativama i kontaktima koji su uspostavljeni tokom trajanja sajma od strane prisutnih izlagača i posetilaca, 31.BIMU / SFORTEC INDUSTRY potvrđuje da je međunarodna vodeća izložba za alatne mašine, robote i automatizaciju, sposobna da privuče izlagače susednih sektora koji su sve više povezani sa mašinama i privlači izlagače koji predstavljaju sve glavne proizvodne sektore "- izjavio je Massimo Carboniero, predsednik UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE.

"Ne želimo pogrešno predstaviti izložbu, koja govori o evoluciji u sektoru proizvodnje i industrijskim sistemima preko 60 godina, ali 31.BI-MU / SFORTEC INDUSTRY je dokazao svoj puni kapacitet za usavršavanjem i inovacijama.

Put ka novim tehnologijama, povezanim sa pristupom industrije 4.0, kao i tematske dubinske analize. Sa ovim smernicama nastavićemo i u narednim godinama i izložbama u Milanu" - dodao je Alfredo Mariotti, generalni direktor UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE.

Kratko obraćanje novinarima završili su sa rečenicom: "Vidimo se na 32. BI-MU sajmu koji će se održati od 13. do 17. oktobra 2020. godine".

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti