Zajednički projekt Mercedesa i Mastercarda

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Zajednički projekat Mercedesa i Mastercard omogućava vlasnicima novijih modela automobila da gorivo plaćaju putem usluge Mercedes pay+, samo čitanjem otiska prsta na centralnoj konzoli.

Vlasnici novijih Mercedes-Benz automobila u Nemačkoj sada mogu lako da počnu da plaćaju gorivo, iz samog automobila, digitalno i beskontaktno, samo otiskom prsta.

To je rezultat saradnje Mastercard-a i Mercedesa. Usluga se zove Mercedes pai+, a opisuje se kao tehnologija kojom „automobil postaje način plaćanja“.

Ovo je prvi domaći sistem za digitalno plaćanje ikada ugrađen u automobil, koji trenutno može da se koristi samo za plaćanje goriva na benzinskim pumpama, kojih ima više od 3.600 širom Nemačke. Podržane su Mastercard debitne kartice, a sistem je dostupan u automobilima sa novim MBUKS infotainment sistemom kompanije Mercedes.

Mercedes je tako postao prvi brend koji je u svoja vozila ugradio podršku za Secure Card on File sistem. On bežično prenosi podatke o plaćanju, zaštićen enkripcijom i ima potencijal da značajno olakša proces plaćanja. Sve što korisnik treba da uradi prilikom inicijalizacije plaćanja je da pročita svoj sačuvani otisak prsta na centralnoj konzoli vozila, a automobil i sistem plaćanja će uraditi ostalo.

Projektni partneri su optimistični u pogledu prihvatanja ovog načina plaćanja. Njihovo ranije istraživanje pokazalo je da je svaki drugi vozač, mlađi od 40 godina, spreman da plati robu i usluge na ovaj način. Njih oko 60 odsto plaćalo bi primarno gorivo na benzinskoj pumpi ili struju na pumpi direktno iz vozila.

Sistem je dizajniran da olakša ovaj proces. Kada vozilo stigne na kompatibilnu stanicu i zaustavi se, aplikacija Mercedes me Fuel & Pai će se pokrenuti na ekranu infotainment-a. Vozač samo treba da odabere koju pumpu ili punjač želi da koristi, a sistem će odmah izračunati najveći iznos koji će morati da plati za gorivo ili struju, prema trenutnom stanju rezervoara ili baterije.

On će to potvrditi svojim otiskom prsta, a nakon dopunjavanja goriva ili punjenja baterije, trošak će se automatski naplatiti odabranoj Mastercard kartici.

Vozač tada može odmah da napusti stanicu, a račun će dobiti e-poštom.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti