Za intermodalni terminal u Batajnici već se nabavlja oprema

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Izgradnja intermodalnog terminala u Batajnici počela je prošle godine, a već se stiglo i do nabavke opreme - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je raspisalo prvi tender za nabavku opreme za ovaj terminal koji bi, prema najavama, trebalo da poveća kamionski robni transport na srpskim putevima robe za čak osam puta .

Raspisivanje tendera za nabavku opreme za terminal najavljeno u novembru prilikom polaganja kamena temeljca, a sada je oglašena nabavka mobilnog krana/viljuškara za pretovar kontejnera.

Procenjena vrednost nabavke je 60 miliona dinara, a traže se mašine sa mogućnošću podizanja tovarenih standardnih 20 i 40-stopnih kontejnera, kao i proširenih i povišenih 45-stopnih kontejnera.

Gradnja intermodalnog terminala u Batajnici, odnosno beogradske "suve luke", sa 15,5 mil EUR finansira se iz IPA projekata, a 2,9 mil EUR biće dato iz republičkog budžeta.

Kako je ranije najavljeno iz Ministarstva, izgradnjom intеrmodalnog tеrminala u Bеogradu podstičе sе razvoj savrеmеnog kombinovanog transporta kroz povеćanjе učеšća žеlеznicе i stvaranjеm partnеrskog odnosa sa drumskim transportom.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti