Volvo smanjio prodaju automobila u julu za petinu

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Julska prodaja grupe Volvo automobili pala je 21,5% u odnosu na isti mesec prošle godine, jer su problemi u lancu snabdevanja nastavili da pritiskaju proizvodnju, saopštio je švedski proizvođač vozila.

Nedostatak poluprovodnika i drugih komponenti smanjio je proizvodnju i prodaju automobilske industrije u poslednjim kvartalima, ali je Volvo prošlog meseca saopštio da beleži izrazito poboljšanje stabilizacije svog lanca snabdevanja, prenosi Tanjug.

- Pod uslovom da se normalizacija nastavi, kompanija očekuje da će proizvodnja progresivno rasti u narednim mesecima. Usled ovog očekivanog poboljšanja, kompanija predviđa da će maloprodaja biti ista ili nešto niža u celoj godini u odnosu na obim u prošloj - navodi se u saopštenju Volvo automobila.

Potpuno električni automobili imali su udio od samo 3,5% u julskoj prodaji kompanije sa sedištem u Geteborgu, koja planira da do sredine ove decenije 50% njene prodaje čine potpuno električni automobili.

- Za celu godinu ostaje cilj da imamo dvocifreni udeo potpuno električnih automobila u prodaji - dodali su iz kompanije Volvo, koji je u većinskom vlasništvu kineskog Gili holdinga.

Prodaja kompanije u Kini porasla je u julu 6,4%, dok je u Sjedinjenim Američkim Državama pala 40,7%, a u Evropi 29,1%.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti