Uz pionirski duh i perfekcionizam, porodična kompanija SCHUNK postavlja standarde u celom svetu, a sada jača svoje aktivnosti u regionu istočnog Jadrana.

Komentari: 0

Kompaniju je 1945. godine osnovao Friedrich Schunk kao mehaničku radionicu, dok se pod vođstvom njegovog sina Heinza-Dietera Schunka razvila u lidera na svetskom tržištu sistema hvatanja i tehnologije stezanja.

Danas kompanijom SCHUNK GmbH & Co. KG upravljaju unuci osnivača kao predstavnici treće generacije.

Velika Schunkova porodica danas zapošljava skoro 4.000 radnika u devet fabrika i 34 zasebne regionalne filijale.

Stručnjak za tehnologiju stezanja i sisteme hvatanja SCHUNK već 21 godinu uspešno posluje u Austriji sa sopstvenom podružnicom, Schunk Intec GmbH.

Sa jasnom vizijom svoje budućnosti, kompanija SCHUNK je 2013. godine izgradila novi distributivni centar u Allhamingu u Gornjoj Austriji, ukupne površine veće od 4.000 m2.

Centar se prostire na tri sprata na više od 1800 kvadratnih metara korisne površine.

Pored kancelarija, skladišnog prostora i servisnih radionica, tu je i recepcija za prijem kupaca, soba sa seminare i tehnološki centar za prezentacije proizvoda i događanja svih vrsta.

Austrijska podružnica je 2016. godine preuzela odgovornost i nadležnost za tzv. zemlje istočnog Jadrana, uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Severnu Makedoniju, i obezbedila prvo direktno predstavljanje kompanije SCHUNK na sajmovima i izložbama u ovom celom privrednom području.

U svetu tehnologije i automatizacije sistema hvatanja i struganja, linearnih sistema i sistema za rukovanje, kao i u okviru tehnologije za robotsku opremu i tehnologiju krajnjih efektora (End of arm), SCHUNK nudi mehaničke i mehatroničke komponente i proizvode, kao i sveobuhvatna rešenja.

Pored toga, kupci se decenijama oslanjanju na visokokvalitetnu, preciznu i pouzdanu tehnologiju stezanja. Mehaničkom obradom uklanjanja strugotina obuhvaćeni su svi zahtevi stezanja alata i predmeta obrade, Schunk u sopstvenoj proizvodnji ima stezne glave za strugove, stezne čeljusti za sve proizvođače steznih glava za strugove na tržištu, širok izbor držača alata, mašinskih stega i NC stezaljki, sisteme stezanja nulte tačke, tehnologiju magnetnog stezanja i svu srodnu tehnologiju posebne primene.

“Smatramo da smo lider na tržištu sistema za hvatanja i tehnologije stezanja, a sa više od 75 godina iskustva u ovoj oblasti nudimo široko znanje o proizvodima i njihovoj primeni, što nazivamo sinergijom SCHUNK“, navodi dipl. ing. Christian Binder, direktor društva SCHUNK Intec GmbH Austrija.

SCHUNK Intec GmbH proširuje distributivni tim za Jadranski region

Kao kompanija orijentisana na budućnost, SCHUNK želi da osigura najbolju moguću podršku, naročito u Jadranskom regionu, da unapredi inovativne ideje i kvalitet proizvodnje kao i produktivnost, kako bi na kraju ciljano ojačao tržišnu poziciju kupaca i partnera.

“Podržavamo svoje kupce direktno i na licu mesta kako bismo postali još produktivniji i uspešniji!“, dodaje Binder.

Rast je temelj dugoročnog poslovnog uspeha. Zbog toga je kompanija odlučila da dodatno ojača i proširi jadranski tim, kako bi u budućnosti mogao direktno i na licu mesta da pruži najbolju moguću podršku.

Adrian Ivančić odnedavno obavlja funkciju tehničkog savetnika za prodaju stezne tehnike i stoji na raspolaganju u celom Jadranskom regionu.

Dugi niz godina radi u industriji alatnih mašina i proizvodnji i veoma je motivisan da savetuje kupce o optimizaciji i proširenju njihove proizvodnje te da zajedno sa njima istražuje i testira nove metode.

Rado će vam pomoći ako mu se obratite!

BIBUS doo
Karađorđeva bb
BA 76311 Dvorovi - Bijeljina
tel +387 55 423 444
mob +387 65 518 073
fax +387 55 423 444
kontakt: Ing. Đorđe Jerotić
e-mail jd@bibus.ba
www.bibus.ba
SCHUNK Intec GmbH
Spann- und Greift echnik
Friedrich-Schunk-Straße 1
A - 4511 Allhaming
Tel. +43-7227-22399-0
Fax +43-7227-21099
info@at.schunk.com
www.schunk.com

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti